Congressus App
Congressus App - Webinar 1: App introductie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bekijk hier onze webinar terug (lengte +/- 60 minuten)

Q&A - Webinar

Een selectie van de meest relevante vragen (& antwoorden) uit de webinar:

Is een eigen huisstijl maatwerk of een instelling binnen de app?

Antwoord: Je kunt de basiskleuren van de huisstijl instellen bij het aanmaken van de app en later bij het beheren van de app (in Socie beheer).

Welk systeem is leidend in de privacy?

Antwoord: Er zijn Privacy Instellingen:
- in de mobiele app voor de gebruiker (van de app).

- In de leden website van Congressus (afhankelijk van je instellingen)

Is het mogelijk om aan te melden voor evenementen?

Antwoord:
Voor evenementen uit Congressus geldt: Op het moment dat een App gebruiker op een evenement klikt in de agenda, dan opent de App: de ledenwebsite van Congressus, in de 'interne webbrowser' van de app.
De webpagina naar dat specifieke evenement van Congressus wordt getoond zodat een lid zich daar kan aanmelden.

Voor evenementen die in Socie zelf zijn aangemaakt geld: Daar kun je je wel aanmelden via de app. Deze evenementen en inschrijvingen wordt niet terug gesynchroniseerd naar je Congressus systeem.

Waarom zijn leden wel zichtbaar in de website van Congressus, maar niet in de app zolang zij niet zijn aangemeld bij de app?

Antwoord: Dit is meer een technische keuze (en dus een verschil) tussen Socie en Congressus.

Nieuwe leden ontvangen nu vanuit Congressus een welkomst email met een unieke link naar het besloten deel van de website, krijgen ze nieuwe leden ook automatische een bericht om de App te doenloaden includief toegang?

Antwoord: We sturen geen automatische uitnodigingen, je bepaalt zelf wanneer je je leden uitnodigt voor de app. Daar bied Socie een standaard email voor. (lees de handleiding: Congressus App - Stap 3 - Je leden uitnodigen voor meer informatie)

Vraag: Kan je via de app ook gemakkelijk alle documenten delen ten behoeve van de ALV vergadering?

Antwoord: Momenteel hebben we nog geen koppeling met je Media bestanden uit Congressus (alleen fotoablums), maar je kan wel relatief simpel een document ‘ook’ in de app zetten (bijv. in de prikbord-module).

Kan je via de app ook leden de mogelijkheid geven om tijdens een ALV (anoniem) een stem uit te brengen voor bijv. geodkeuring financiele verslaglegging of verkiezing nieuwe bestuursleden etc.

Antwoord: Er is een Poll module waar je anoniem mee kan stemmen om meerdere vraagstukken.

Crowdfunding kan toch alleen binnen de leden van de app? Hoe dan daar buiten?

Antwoord: Dit kan ook buiten de app, publiekelijk.
Je krijgt bij het maken van een Crowdfunding de mogelijkheid om een webpagina te genereren, deze webpagina is dus publiekelijk toegankelijk.

Vraag: Is het mogelijk om bijvoorbeeld met de basis app te beginnen en na een paar maanden eventueel naar de plus app te upgraden? Of staat het abbonement voor elke van de drie opties meteen voor een jaar vast

Antwoord: Je kan elke maand upgraden en downgraden van Start naar Plus en terug.
Alleen bij een Premium app (eigen app in Appstores en eigen opstart-logo/icon) in het eerste jaar.

Vraag: Zitten Prikbord en Locaties in Start of Plus?

Antwoord: Per module kun je zien of dit een Start of Plus module is. Op socie.nl/features staat een overzicht van alle modules die bij Start en/of Plus horen.

Wat ik vooral belangrijk vind is het aanmelden voor activiteiten en dat op basis van hun lidmaatschapsvorm een juiste ticket kunnen kopen

Antwoord: In principe werkt dit nog steeds zo. De Agenda module in de App toont "Alle Evenementen uit Congressus". Ongeacht of het Lid in kwestie in aanmerking zou komen om zich aan te kunnen melden voor dit evenement of niet.

Pas wanneer een lid zich wil aanmelden en op het evenement klikt (en daardoor in de interne webbrowser naar de ledenwebsite (van Congressus) gestuurd) zal het lid, na inloggen, zich wel/niet kunnen aanmelden op basis van "limitaties van dat Evenement".

Leden kunnen zich dus nog steeds alleen aanmelden voor evenementen waar ze zich voor mógen aanmelden volgens de instellingen/rechten (in Congressus) van dat Evenement.

Vraag: Hoe stuur ik push notificaties vanuit de Congressus Manager naar de leden in de app?

Antwoord: Je kunt, in Congressus, in je Ledenlijst, na het maken van een "Lijst", bepaalde acties uitvoeren. Een nieuwe optie hier in Stuur Pushbericht. Let erop dat de leden in die "Lijst' wel moeten zijn uitgenodigd voor de app.
Je kunt ook in Socie beheer een push bericht sturen naar een Lid/leden of groep.

Vraag: kun je de activiteiten uit de agenda koppelen aan je persoonlijke agenda?

Antw: Je kunt vanuit de app een evenement uit de agenda toevoegen aan je personlijke agenda.

Kun je zien welke leden de app geïnstalleerd hebben?

In Socie kun je zien welke leden actief zijn geweest en wanneer. Of leden de app verwijderd later hebben kunnen we niet zien.

Kunnen we ook de event historie, fotoalbums. verslagen etc uit ons huidige App pakket dat we nu gebruiken, migreren naar de Congressus app?

Antwoord: Een aantal modules in Socie zijn standaard verbonden met Congressus, lees dit artikel over Feeds koppelen en ontkoppelen.

Is er een voorbeeld app die doorgekeken kan worden?

Een voorbeeld App, om in te kijken, hebben we niet. Maar na het aanmaken van je eigen app is deze standaard al gevuld met leuke modules. Je kan dan 4 weken testen/rondkijken/spelen.

Eerder werd ook al gevraagd of dit ook bijvoorbeeld bij stemmingen tijdens ALV gebruikt kan worden. Kunnen deze polls in real-time gemaakt worden en hiervoor gebruikt worden?

Antwoord: In zekere zin kan dit met de Poll-module in Socie. Iemand zal de polls dan terplekke kunnen aanmaken. Deze nieuwe Poll zou binnen een paar seconden zichtbaar moeten zijn in de app zodat leden kunnen stemmen.

Is in het startpakket wel push notificaties mogelijk?

Antwoord: Ook in het startpakket kun je pushnotificaties sturen :)

In het geval van de premium app: is het dan mogelijk dat er een functie die wij bedenken ook nog wordt toegevoegd, of werkt het meer als een soort template voor een eigenapp?

Antwoord: De premium app bestaat (ook) uit vaste modules (net als bij Start en Plus), het verschil is dat een Premium app een eigen App in de Appstore(s) is, ipv onze Congressus app.

Zijn er opties om een integratie te doen met boekhouding programmas zoals bijvoorbeeld twinfield om openstaande schulden of facturen in te zien?

Antwoord: Momenteel hebben we die integratie niet en staat dit niet op de roadmap van zowel Socie als Congressus.