Stap 3 - Leden uitnodigen

In drie stappen leggen we je uit hoe je de app aanmaakt, hoe je de app inricht naar je eigen wensen en hoe je je leden uitnodigt.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel maakt deel uit van het stappenplan om een nieuwe Congressus App aan te maken. Je moet drie stappen doorlopen voordat je gebruik kunt maken van de app:

  1. Congressus App aanmaken in de Congressus Manager

  2. App inrichten en testen in Socie beheer

  3. Leden uitnodigen

Dit artikel gaat over de derde stap: het uitnodigen van je leden voor de app. Heb je je app nog niet ingericht of getest? Ga dan naar: Stap 2 - App inrichten en testen in Socie beheer. Heb je nog geen Congressus App gemaakt? Ga dan naar: Stap 1 - Congressus App aanmaken.


Klaar om live te gaan?

De laatste stap is je leden vertellen dat ze toegang hebben tot de app door zich te registreren met hun e-mailadres.

Dit kan heel simpel via een mail maar ook bijvoorbeeld via:

  • Socie beheer: zij bieden een leuke en duidelijke standaard uitnodigingsmail voor je leden om de app te installeren, of via;

  • Congressus: middels een mailing die je zelf opstelt. In dit geval is het raadzaam om de links naar de beide apps in beide App Stores (iPhone en Android) toe te voegen aan je mail. Zie de links onderaan dit artikel.

Vanuit Socie uitnodigen

In Socie beheer, in het linkermenu, onderaan bij Leden kun je een of meerdere leden een automatische uitnodigingsmail versturen. Je kunt dus ook eerst één lid een mail sturen voordat je iedereen de uitnodiging stuurt.

Zorg dat de leden het juiste e-mailadres gebruiken

De leden zullen zich moeten registeren voor de app met het mailadres waar ze lid zijn bij je vereniging. Dit wordt uiteraard netjes uitgelegd in de standaard uitnodigingsmail vanuit Socie, maar als je zelf de uitnodigingen verstuurd is het raadzaam om dit ook te melden.

Privacyinstellingen

Als een lid voor het eerst inlogt op de app zullen er een aantal privacyinstellingen worden getoond. Ieder lid kan zelf bepalen wat voor informatie er wordt gedeeld in de app.

De Congressus App downloaden

Download de Congressus App uit de App Store(s):

Was dit een antwoord op uw vraag?