Congressus App
Kennisbank
Congressus App - Feeds koppelen en ontkoppelen

Hier leggen we uit hoe bepaalde modules gekoppeld zijn, hoe je de data kunt vernieuwen en hoe je wijzigingen aanbrengt aan de koppelingen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Gekoppelde modules

Een aantal modules in Socie beheer zijn automatisch gekoppeld met Congressus:

• Leden

• Groepen

• Nieuws en blogs

• Agenda

• Fotoalbums

Gekoppelde data vernieuwen

De data van een gekoppelde module in Socie wordt automatisch vernieuwd, maar je kunt ook handmatig een synchronisatie uitvoeren. Hoe je dat kunt doen lees je hieronder.

Hoe vaak wordt de gekoppelde data vernieuwd?

Wijzigingen in Congressus, zoals nieuwe nieuwsartikelen, evenementen of foto's, worden automatisch periodiek vernieuwd in Socie. Wanneer dit gebeurt hangt af van de module:

• Nieuws, blogs en fotoalbums worden elk uur opgehaald;

• Bij evenementen (agenda) is dit elke 2 uur;

• Leden en groepen worden elke nacht gesynchroniseerd;

• Wijzigingen in het profiel van een lid, in de app (en in Congressus), worden nagenoeg direct verwerkt in Congressus (en in de app).

Handmatig gekoppelde data vernieuwen

Als je de data van een module sneller wilt vernieuwen dat dat Socie dit doet, dan kun je handmatig een synchronisatie uitvoeren:

1. Ga in het linkermenu naar de betreffende module en klik op de knop van de feed die je wilt vernieuwen. Zie je alleen de "Feed toevoegen"-knop? Dan moet je eerst een feed toevoegen. Hoe je dat doet lees je hieronder.

2. Klik in de pop-up op "Nu bijwerken" om handmatig de data in deze module te vernieuwen:

Nieuwe feed toevoegen

Wil je een koppeling met een module opnieuw aanmaken of een verwijderde feed herstellen, dan heb je de API key uit de Congressus Manager nodig.

API key ophalen uit de Congressus Manager

Om deze te vinden ga je in de Congressus Manager naar Instellingen, naar Apps en klik je vervolgens op de app die automatisch is gemaakt toen je de mobiele app hebt gemaakt. De naam van de app geeft aan bij welke mobiele app deze hoort.

Op de pagina van de app scroll je omlaag naar de API key. Kopieer hier de dikgedrukte regel met tekens:

Nieuwe feed toevoegen in Socie beheer

Nu je de API key hebt gekopieerd in de Congressus Manager, kun je in Socie beheer de feed toevoegen. Om dit te doen ga je in het linkermenu naar de betreffende module en klik je op knop om een feed toe te voegen.

Vaak heet de knop om een nieuwe feed toe te voegen simpelweg "Feed toevoegen", maar bij fotoalbums heet deze knop "Congressus albums".

In de pop-up die verschijnt geef je de koppeling een naam en plak je bij "accessToken" de API key die je in de vorige stap hebt gekopieerd:

Zodra de feed is toegevoegd worden de gegevens automatisch opgehaald van Congressus.

Voorbeeld: nieuws en blogs module koppelen

Ga via het linkermenu naar Nieuws & blogs. Klik op deze pagina op de knop Feed toevoegen. In het pop-up wat verschijnt vul je de volgende gegevens in:

• Externe bron: kies hier API feed en Congressus (3.0);

• Naam: vul hier een goede naam in voor je feed, zoals "Nieuws" of "Congressus";

• accessToken: plak hier de API key vanuit de Congressus Manager;

• Kies of je wilt koppelen met Nieuws of Blogs vanuit Congressus;

• Klik op Toevoegen om de feed toe te voegen.