Alle collecties
Financiën
Introductie: Financiën
Introductie: Financiën

In je contributie, verstuur facturen en laat leden betalen op factuur, met iDeal of automatische incasso. Het kan gemakkelijk in Congressus.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Congressus kun je gemakkelijk de financiële zaken regelen van je vereniging. Je kunt eenvoudig periodiek je contributie innen, webshop artikelen verkopen en facturen aanmaken en versturen. Je leden kunnen gebruiken maken van meerdere betaalmogelijkheden zoals automatische incasso, iDeal en natuurlijk kunnen ze ook op factuur betalen door middel van een bankoverschrijving.

Dit artikel geeft je een overzicht van de mogelijkheden met de financiële functionaliteit van Congressus en geeft je doorverwijzingen naar andere kennisbank artikelen die de specifieke mogelijkheden in detail uitleggen.

Let op: Het gebruik van de financiële functionaliteit in Congressus zit in de pakketten Plus en hoger. Het actuele aanbod en tarieven van onze pakketten kun je hier vinden.

Factuurworkflows

Met factuurworkflows kun je de werkwijze instellen van het versturen van je facturen. Je kunt hierbij instellen wat de betalingsvoorwaarden zijn, welke teksten er worden verzonden in de mails, de betaalwijze en vervaldatum van de factuur.

Je kunt een nieuwe factuurworkflow aanmaken en bestaande factuurworkflows beheren en bewerken in via 'Instellingen' > 'Factuurworkflows'

Lees in dit artikel alles over de factuurworkflows, hoe je ze kunt gebruiken en wat de instellingen zijn.

Tip: maak factuurworkflows zo algemeen mogelijk zodat je niet constant een nieuwe factuurworkflow hoeft aan te maken. Daarnaast is het handig om een standaard factuurworkflow aan te maken voor bijvoorbeeld Contributie.

Facturen aanmaken en verzenden

Vanuit Congressus kun je gemakkelijk en overzichtelijk facturen versturen naar je leden, maar ook naar externen, groepen en organisaties. Via 'Facturen' links in het het menu krijg je een overzicht van alle verzonden facturen, de bedragen en de status van de factuur. Ook kun je vanuit hier nieuwe facturen aanmaken en verzenden.


Lees hier meer over alle verschillende mogelijkheden die Congressus aanbiedt voor het aanmaken, versturen, incasseren en herinneren van facturen.

Contributie Innen

Je kunt op elk periodiek moment je contributie in bulk innen van al je leden. Je kunt je leden op verschillende betaalwijzen laten betalen, via bankoverschrijving, iDeal of met automatische incasso.

Het versturen van je contributie naar leden is natuurlijk een belangrijk moment voor je vereniging, dat begrijpen wij ook. Daarom hebben we een uitgebreid stap-voor-stap artikel geschreven inclusief een video die je alles uitlegt over contributie innen met Congressus.

Webshop

Met de webshop functionaliteit van Congressus kun je gemakkelijk allerlei verschillende producten aan je leden verkopen. Congressus maakt hier automatisch een factuur voor aan en laat je leden gemakkelijk betalen. Je kunt overzichtelijk al je bestellingen en producten regelen via Congressus manager. Ook kun je hier de verzendstatus en betaalstatus van de bestellingen inzien.

Let op: Het gebruik van de webshop functionaliteit in Congressus zit in de pakketten Pro en Enterprise. Het actuele aanbod en tarieven van onze pakketten kun je hier vinden.


Gerelateerde Artikelen:

Was dit een antwoord op uw vraag?