Functionaliteit
Verhuur
Verhuur - Categorieën beheren

In dit artikel leggen we je uit hoe je verhuurcategorieën beheert en welke instellingen er mogelijk zijn.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt verhuurartikelen indelen in categorieën. In dit artikel leggen we je uit hoe je deze categorieën beheert en welke instellingen er mogelijk zijn.

Een categorie bevat diverse instellingen, waaronder de gebruikte financiële administratie (pakket Enterprise), identiteit voor communicatie, kleur en instellingen voor verhuur via de website.

Categorieën aanmaken en beheren

Je kunt een onbeperkt aantal categorieën toevoegen. Aanmaken en beheren van de categorieën doe je via 'Instellingen > Verhuurcategorieën'.

Verhuurcategorie bewerken in Congressus Manager

Verhuur via de website

Per categorie kun je instellen of de onderliggende artikelen via de website te huur zijn. Je kunt precies bepalen wanneer en voor hoe lang de artikelen te huur zijn.

• Reserveren toestaan - vink deze optie aan wanneer je de artikelen in deze categorie wil aanbieden via de website van je verenging.

• Start reserveringen - eerste moment op de dag dat een reservering kan beginnen

• Einde reserveringen - laatste moment op de dag dat een reservering kan eindigen

• Reserveringsinterval - interval in uren waarop een reservering kan beginnen, gerekend vanaf 'Start reserveringen'. Kies hier voor bijvoorbeeld '4 uren' in combinatie met een 'Start reserveringen' om 9 uur, zodat een reservering kan starten om 9u, om 13u en om 17u (we houden hier automatisch rekening met een 'Einde reserveringen'.

• Min. duur reserveringen - minimale periode in uren dat artikelen in deze categorie gehuurd kunnen worden

• Max. duur reserveringen - maximale periode in uren dat artikelen in deze categorie gehuurd kunnen worden

• Gepubliceerd voor - gebruik een eenvoudig filter om de artikelen in deze categorie beschikbaar te maken voor een selectie van je leden

Algemene voorwaarden

Naast de diverse tijdsgerelateerde instellingen, kun je per categorie ook aanvullende voorwaarden instellen. Bijvoorbeeld door het uploaden van voorwaarden voor verhuur. Daarnaast kun je aangeven dat een nieuwe reservering eerst goedgekeurd moet worden in Congressus Manager en of een huurder zelf kan annuleren.

Deze instellingen hebben alleen invloed op verhuur via de website.

• Algemene voorwaarden - upload hier een PDF-bestand waarmee de huurder akkoord dient te gaan

• Annuleren toegestaan - vink aan om huurders te mogelijkheid te geven de reservering online te annuleren

• Deadline annuleren - wanneer annuleren is toegestaan, geef je hiermee aan hoeveel uur voor aanvang de reservering de reservering door het lid online geannuleerd kan worden

• Goedkeuring vereist - indien aangevinkt, komen nieuwe reserveringen eerst als 'aangevraagd' binnen. Je kunt de reservering in Congressus Manager goedkeuren of afwijzen.