In dit artikel lichten we de diverse acties toe die je kunt uitvoeren op basis van een lijst. Wil je weten hoe je een lijst samenstelt en beheert? Lees dan eerst dit artikel over lijsten.

De acties die we in dit artikel beschrijven zijn zogenaamde bulk-acties, waarmee je een grote groep leden in één handeling kunt bewerken.

Groepen

Lijst toevoegen aan groep

Met deze actie voeg je alle leden in de lijst toe aan een bestaande groep in je administratie. Je kunt tevens een functie en een start- en einddatum invullen.

Indien je de startdatum leeg laat, wordt de startdatum van het lidmaatschap van het lid bij je vereniging gebruikt als startdatum van het groepslidmaatschap.

Het kan voorkomen dat leden in je lijst al onderdeel zijn van de groep waaraan je de lijst toevoegt. In dat geval kun je bij het kopje 'Overschrijven' aangeven wat je met deze reeds bestaande lidmaatschappen wil doen.

  • Bestaande lidmaatschappen overschrijven - het groepslidmaatschap van de leden die al lid zijn van de geselecteerde groep wordt bijgewerkt met de gegevens die je hebt ingevoerd. Functie, start- en einddatum worden wel aangepast.

  • Bestaande lidmaatschappen behouden - het groepslidmaatschap van de leden die al lid zijn wordt niet gewijzigd. Functie, start- en einddatum worden niet aangepast.

  • Bestaande lidmaatschappen verwijderen - het groepslidmaatschap van de leden die al lid zijn wordt verwijderd. Deze leden zijn na het uitvoeren van de actie geen lid meer van de geselecteerde groep.

Lijst toevoegen aan nieuwe groep

Deze actie is vergelijkbaar met het toevoegen van leden aan een bestaande groep, behalve dat je in dit geval een nieuwe groep aanmaakt met de geselecteerde leden.

Organisaties

Lijst toevoegen aan organisatie

Met deze actie voeg je alle leden in de lijst toe aan een bestaande organisatie in je administratie. Je kunt tevens een functie en een start- en einddatum invullen.

Indien je de startdatum leeg laat, wordt de startdatum van het lidmaatschap van het lid bij je vereniging gebruikt als startdatum van het lidmaatschap van de organisatie.

Het kan voorkomen dat leden in je lijst al onderdeel zijn van de organisatie waaraan je de lijst toevoegt. In dat geval kun je bij het kopje 'Overschrijven' aangeven wat je met deze reeds bestaande lidmaatschappen wil doen.

  • Bestaande lidmaatschappen overschrijven - het lidmaatschap van de organisatie van de leden die al lid zijn van de geselecteerde organisatie wordt bijgewerkt met de gegevens die je hebt ingevoerd. Functie, start- en einddatum worden wel aangepast.

  • Bestaande lidmaatschappen behouden - het lidmaatschap van de organisatie van de leden die al lid zijn wordt niet gewijzigd. Functie, start- en einddatum worden niet aangepast.

  • Bestaande lidmaatschappen verwijderen - het lidmaatschap van de organisatie van de leden die al lid zijn wordt verwijderd. Deze leden zijn na het uitvoeren van de actie geen lid meer van de geselecteerde organisatie.

Lijst toevoegen aan nieuwe organisatie

Deze actie is opgedeeld in twee stappen; je wordt doorgestuurd naar het scherm voor het toevoegen van een organisatie. Vervolgens kun je met de actie 'Lijst toevoegen aan organisatie' de leden in de lijst toevoegen aan de organisatie.

Lidstatus

Wijzig lidstatus van lijst

Met deze actie wijzig je de lidstatus van de leden in de lijst. Je kunt zowel de nieuwe lidstatus als de startdatum van de nieuwe lidstatus instellen.

De startdatum van de nieuwe lidstatus kan zowel in de toekomst als in het verleden liggen.

Opgelet: Mocht je een datum in het verleden kiezen, dan bestaat het risico dat je oude lidstatussen overschrijft of zelfs de startdatum van het lidmaatschap van een lid wijzigt.

Mochten er in de lijst leden zitten met een toekomstige lidstatus (de lidstatus wijzigt in de toekomst), dan krijg je de vraag wat je met deze leden wil doen. Het veld 'Bijwerken' heeft twee opties:

  • Bijwerken toekomstige lidstatus - de toekomstige lidstatus wordt bijgewerkt of volledig overschreven door de nieuwe lidstatus.

  • Toekomstige lidstatus niet wijzigen - de leden op de lijst welke al een toekomstige lidstatus hebben worden niet gewijzigd.

Communicatie

Verstuur mailing aan lijst

Je kunt een mailing opstellen, welke wordt verzonden aan alle leden op de lijst.

Opgelet: een lijst verdwijnt automatisch na twee uur. Zorg er dus voor dat je de mailing binnen twee uur verzend!

Verstuur SMS aan lijst

Je kunt een SMS-bericht opstellen, welke wordt verzonden aan alle leden op de lijst.

Opgelet: een lijst verdwijnt automatisch na twee uur. Zorg er dus voor dat je de mailing binnen twee uur verzend!


Gerelateerde artikelen

Heb je het antwoord gevonden?