Met filters kun je op basis van veel meer gegevens leden zoeken én segmenten maken binnen je ledenadministratie. Deze filters kun je vervolgens opslaan zodat je ze later weer kunt gebruiken. Opgeslagen filters zie je links in de ledenadministratie onder de lidstatussen. 

Soorten filters

Bij het aanmaken van een filter kun je kiezen tussen 3 soorten filters. In dit artikel leggen we je uit waar deze verschillende filters voor gebruikt. 

Eenvoudig filter
Bij een eenvoudig filter kun je alleen filteren op de Lid sinds datum van een lid, de lidstatus van een lid en de groepen die zijn aangemaakt. Een eenvoudig filter kan worden gebruikt om de beschikbaarheid in te stellen bij evenementen, nieuws, blogs etc.

Uitgebreid filter
Het uitgebreide filter kun je gebruiken om selecties te maken op personalia velden, contact gegevens, bankgegevens en de extra velden. Let op: extra velden met een vrij tekstveld worden niet meegenomen in een filter. Het uitgebreide filter gebruik je indien je een segment van je ledenadministratie maakt die je vaker gaat gebruiken, je slaat het filter namelijk op. 

Tijdelijk filter
In het tijdelijk filter kun je op dezelfde criteria filteren als bij het uitgebreide filter. Het tijdelijk filter slaan we echter niet op en is dus eenmalig te gebruiken. 


Gerelateerde artikelen

Heb je het antwoord gevonden?