Mappen en groepen indelen, toevoegen en bewerken

Je kunt leden indelen in mappen en groepen. In dit artikel lees je hoe dit is ingedeeld en wat je ermee kunt.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om je ledenadministratie nog overzichtelijker te maken is er binnen Congressus de mogelijkheid om je leden in te delen in groepen. Denk bijvoorbeeld aan Bestuur, Commissies, Jaarclubs, etc. Je kunt groepen vinden links in het hoofdmenu boven communicatie

Waar gebruik je een groep voor?

Groepen worden onderverdeeld in mappen en eventueel sub-mappen. In het voorbeeld hieronder wordt de hoofdmap 'Commissies' onderverdeeld in vijf sub-mappen. Onder de sub-map 'Congres' vallen de Congrescommissies van 2013 tot en met 2015. Zo blijf je overzicht houden over (jaarlijks) wisselende commissies en de leden daarvan.

Map toevoegen

Onder groepen, links in het hoofdmenu, krijg je een overzicht van alle groepen die er zijn voor je vereniging. Alle groepen worden ingedeeld in verschillende mappen. Er worden standaard twee mappen aangemaakt: Bestuur en Commissies. Je kunt hier nieuwe mappen aan toevoegen, bijvoorbeeld Disputen, Jaarclubs, etc. Je kunt rechtsboven klikken op de groene knop 'Map toevoegen' om een nieuwe map aan te maken. Onder mappen kun je sub-mappen maken door een bovenliggende map te kiezen. In het voorbeeld hierboven is ‘Commissies’ de hoofdmap, met daaronder vijf sub-mappen.

Map bewerken

Je bewerkt een map door aan de rechterkant op 'Bewerk' te klikken. Hier kun je de naam van de map en de eventueel bovenliggende map veranderen. Ook kun je instellen of de groepen in de map worden gepubliceerd op de website, en zo ja, op welke manier. Indien je afbeeldingen of documenten wilt delen met de groep kun je dit instellen onder Media.

Groep toevoegen

Na het aanmaken van een map kun je binnen deze mappen verschillende groepen aanmaken. Dit doe je door een map aan te klikken en rechts bovenin op + Groep toevoegen te klikken. Hier stel je de naam, bovenliggende map en eigenschappen van de groep in.

Als de groep is aangemaakt kun je de groepsleden gaan toevoegen. Je kunt alleen leden toevoegen die al zijn opgenomen in je ledenadministratie. Een lid toevoegen doe je door te klikken op Lid toevoegen, en doe je handmatig per lid. Wanneer je een heel grote groep wilt samenstellen, zoals een studierichting, kun je dus beter een filter aanmaken.

Groep bewerken

Je kunt een groep bewerken door rechts op Bewerk te klikken. Per tabblad (Leden, Eigenschappen, Beschrijving) kun je de informatie en instellingen van de groep veranderen. Wanneer je een lid van de groep aanklikt, kun je de groepsfunctie en data wijzigen.