E-mailadressen van je leden

Kan ik meer dan één e-mailveld onderbrengen in mijn ledenadministratie?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In de ledenadministratie van Congressus zit standaard maar één e-mailveld. Je kunt je voorstellen dat een karatevereniging met jonge leden ook contact wil kunnen zoeken met de ouders, en dat een VVE misschien ook wil kunnen mailen naar de partners of mede-eigenaren.

Vanaf nu kan je in Congressus kun je alternatieve e-mailadressen onderbrengen in je ledenadministratie en deze meenemen in een mailing.

Alternatieve e-mailadressen toevoegen aan je ledenadministratie

Een alternatieve mailadres is een zogeheten ‘Custom Field’ in je ledenadministratie. Dit is een extra veld in je ledenadministratie. Deze kan je niet zelf toevoegen, dat kunnen onze collega’s van Support voor je doen.

Versturen naar alternatieve e-mailadressen

Wanneer alle instellingen goed staan kan je via het opstellen van een mailing kiezen ook alternatieve mailadressen mee te nemen. In dit kennisbankartikel kan je lezen hoe je een mailing opstelt.

E-maildomeinen toestaan of blokkeren

Voor zowel het primaire, als het alternatieve e-mailadres kan je ervoor kiezen bepaalde e-maildomeinen toe te staan of te blokkeren voor dat veld. Met andere woorden: welke domeinen wil je juist wel, of juist niet bij je primaire of alternatieve e-mailadres ingevuld hebben? Op deze manier kan je als vereniging forceren dat het primaire mailadres bijvoorbeeld altijd een student-mailadres moet zijn en het alternatieve e-mailadres alles behalve de studentmail.

Was dit een antwoord op uw vraag?