Koppelen met Moneybird

Synchroniseer je ledenadministratie met Moneybird

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen we je uit hoe je je Moneybird administratie kunt koppelen aan je ledenadministratie in Congressus. Met deze koppeling worden wijzigingen in de ledenadministratie direct verwerkt in Moneybird, zodat je contacten daar altijd up-to-date zijn.

In deze handleiding gaan we er vanuit dat je een ingerichte administratie hebt in Moneybird en gebruiken we de Nederlandstalige termen.

Daarnaast dien je de module voor Moneybird te gebruiken in Congressus. Heb je deze niet? Neem dan even contact op met support@congressus.nl of gebruik de chat!

Meerdere financiële administraties

Heb je meerdere financiële administraties in Congressus én Exact Online? Je kunt elke financiële administratie in Congressus koppelen aan een andere administratie in Exact Online. Dit betekent wel dat je voor elke administratie een nieuwe koppeling moet maken.

Let op: verbind niet meerdere financiële administraties binnen Congressus met dezelfde administratie in Exact Online. Dit zorgt ervoor dat er informatie in Exact Online overschreven wordt.

Koppeling toevoegen in Congressus Manager

Met de stappen hieronder maak je de koppeling met Moneybird in Congressus Manager.

Let op: als je meerdere financiële administraties hebt in Congressus en je wil ze allemaal synchroniseren met verschillende administraties in Exact Online, dan moet je voor elke financiële administratie een aparte koppeling maken met Exact Online.

• Log in bij Congressus Manager;

• Klik rechtsboven op de groene knop: 'Verbinding toevoegen';

• Nu is het zaak Congressus en Moneybird met elkaar te verbinden. Wanneer je klikt op de groene knop 'Verbinden' wordt je doorverwezen naar een pagina van Moneybird. Hier word je gevraagd in te loggen en toestemming te geven. Klik hier op 'Toestaan'.

• Je wordt terugverwezen naar Congressus Manager. Selecteer nu de juiste Moneybird administratie en financiële administratie in Congressus waarmee je je leden wil synchroniseren.

• Onder het kopje 'Synchronisatie' kan je selecteren welke lidstatussen je automatisch wil synchroniseren met Moneybird;

• Klik op 'Opslaan';

• Om de verbinding in te schakelen klik je op 'Acties' en vervolgens op 'Inschakelen'. Vanaf nu worden de gekozen lidstatussen automatisch gesynchroniseerd met Moneybird.

Koppeling wijzigen, uitschakelen of verwijderen

Wil je de koppeling met Moneybird wijzigen, uitschakelen of verwijderen? Ga dan in Congressus Manager naar 'Instellingen > Integraties > Moneybird'. Hier kun je de koppelingsgegevens bewerken, of via de 'Acties'-knop rechtsboven de koppeling (tijdelijk) uitschakelen of verwijderen.