Alle collecties
Communicatie
Mailing
Limieten van bijlagen versturen
Limieten van bijlagen versturen

In dit artikel leggen we uit welke limieten we gebruiken voor bestandsgrootte en dataverbruik bij het verzenden van bijlagen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij het opstellen van mailings kun je bijlagen selecteren welke worden meegestuurd. Het versturen van bijlagen via Congressus kent limieten voor de bestandsgrootte en het dataverbruik.

Waarom zijn er limieten?

Het versturen van bestanden via mail gebruikt dataverkeer. Voor dit dataverkeer betaald Congressus. Indien je als vereniging een groot bestand verstuurd aan veel leden, levert dat al snel veel dataverkeer op. Dat komt doordat ieder bericht inclusief bijlagen afzonderlijk wordt verstuurd. Wanneer je een bestand van 1 MB verstuurt aan 1000 leden, kost dat ca. 1 x 1000 = 1 GB aan dataverkeer.

We willen voorkomen dat veel dataverkeer er voor zorgt dat we de prijzen van onze diensten moeten verhogen. Daarom hebben we enkele limieten ingesteld voor het versturen van bijlagen via een mailing.

Maximale bestandsgrootte

Op dit moment is de maximale bestandsgrootte voor bijlagen in mailings 3 MB *. Ook de totale grootte van alle bijlagen samen mag niet groter zijn dan 3 MB.

Dataverbruik per maand

Naast de bestandsgrootte meten we het totale dataverbruik van de mailings die je verstuurt. Het dataverbruik wordt bepaald door de bestandsgrootte van de bijlagen keer het aantal ontvangers van de mailing. Een bestand van 1 MB aan 250 ontvangers verbruikt 250 MB aan data.

Iedere kalendermaand krijg je als klant een datalimiet. Deze datalimiet wordt bepaald door het aantal leden op de laatste factuur die je van Congressus hebt ontvangen. Zo zorgen we dat iedere klant per lid een vergelijkbare limiet heeft.

Per gefactureerd lid krijgt de vereniging 3 MB aan data per maand *. Heeft je vereniging op de laatste factuur van Congressus voor 1200 leden betaald, dan krijg je in de kalendermaand daarop 3 MB * 1200 leden = 3600 MB aan data.

We tonen de beschikbare hoeveelheid data in de huidige maand wanneer je een mailing opstelt. Indien je een mailing met bijlagen opstelt waarmee je over de datalimiet gaat, dan kun je deze niet verzenden. In dat geval zijn er alternatieve mogelijkheden om bestanden te versturen aan je leden.

* We monitoren het dataverbruik van al onze klanten en bepalen op basis daarvan of de limieten in de toekomst aangepast worden.

Updates

  • Februari 2024 - limiet voor bijlagen verhoogd van 2 MB naar 3 MB

  • Februari 2024 - data per gefactureerd lid per maand verhoogd van 2 MB naar 3 MB

  • Februari 2023 - limiet voor bijlagen verhoogd van 1 MB naar 2 MB

  • Februari 2023 - data per gefactureerd lid per maand verhoogd van 1 MB naar 2 MB


Gerelateerde artikelen

Was dit een antwoord op uw vraag?