Financiën
Instellingen
Je Mollie-account koppelen aan Congressus

Stap-voor-stap gids om je Mollie-account te koppelen aan Congressus.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om iDeal-betalingen te ontvangen moet je eerst je Mollie-account koppelen aan Congressus. Dit artikel legt je stap-voor-stap uit hoe je dit doet.

Stap 1: Verbind account

Via Instellingen > Financieel > Mollie kom je op het bovenstaande scherm terecht. Hier kan je beginnen om je Mollie-account te koppelen aan je Congressus omgeving. Bij stap 1 "Connect via Mollie" word je naar de Mollie log-in gestuurd. Vul daar je account gegevens in en log-in.

Heb je nog geen Mollie-account? Dan kun je deze aanmaken nadat je op "Connect via Mollie" hebt geklikt.

Eenmaal ingelogd krijg je in het volgende scherm overzicht waar Congressus toegang nodig voor heeft. Als alles goed is klik je op "connect".

Stap 2: Onboarding

Als stap 1 goed is gegaan, krijg je bovenin "succesvol verbonden met Mollie" te zien. Nu zitten in stap 2 "onboarding. Hier vraagt Mollie om extra gegevens om je account in staat te stellen iDeal betalingen te ontvangen. Kik op de knop "gegevens indienen" je wordt vervolgens doorgestuurd naar het Mollie dashboard. Vul daar alle gegevens in waar Mollie om vraagt.

Stap 3: Review

Nadat je alle gegevens hebt ingevuld zal Mollie je account reviewen. Ze zijn wettelijk verplicht om dit te doen. Het kan een tijdje duren dus heb geduld en kom later terug om de status te bekijken.

Let op: het kan gebeuren dat in het Mollie dashboard alles gereed lijkt, maar de koppeling in Congressus Manager blijft hangen bij deze stap. Grote kans dat er dan toch nog iets niet volledig is afgerond bij Mollie.

Via de API van Mollie krijgt Congressus de onboarding_status 'in review'. We merken dat dit vaak te maken heeft met het feit dat je nog geen uitbetalingen kunt ontvangen van Mollie. Staat je account langer dan 2 weken op 'in review'? Neem dan contact op met Mollie support, Mollie kan je aangeven wat je hiervoor nog moet doen.

Mollie zelf geeft in haar communicatie vaak aan dat alles gereed is om betalingen te ontvangen en dat je nog API keys dient toe te voegen in Congressus Manager. Helaas is dat hier niet de oplossing, omdat Congressus gebruik maakt van de partner API van Mollie. We ontvangen daarmee automatisch toegang tot jullie Mollie-account, mits ook uitbetalingen geregeld zijn in het Mollie dashboard.

Stap 4: Kies websiteprofiel

Deze stap is alleen relevant wanneer je in het dashboard van Mollie meerdere websiteprofielen hebt aangemaakt. Heb je maar één websiteprofiel, dan slaan we deze stap automatisch over.

Stap 5: Activeren

Alles is gereed om je eerste iDeal-betaling via Congressus te ontvangen. De laatste stap is de koppeling te activeren.

Stap 6: Klaar!

Je kunt iDeal-betalingen gebruiken via Congressus. Gefeliciteerd!

Zijn er ook kosten aan het gebruik van iDeal betalingen gebonden?

Voor het verwerken van iDeal betalingen vragen wij €0,39 (ex. BTW) per transactie. Deze kosten worden verrekend bovenop de betaling, de transactiekosten worden vervolgens door Mollie ingehouden bij het uitbetalen van de bedragen.