Leden kunnen met hun eigen account inloggen op de website van je vereniging. Voordat een lid het account kan gebruiken, dient het lid het account te activeren. Je kunt je leden op twee manieren uitnodigen om hun account te activeren.

Uitnodigen met een standaard e-mail

Je kunt een lid het account laten activeren door deze op te zoeken in de ledenadministratie en op het tabblad ‘Lidmaatschap’ op de knop ‘Verstuur uitnodiging’ te klikken.

Meerdere leden uitnodigen met een gepersonaliseerde e-mail

Wanneer je meerdere leden in één keer met een gepersonaliseerde e-mail wil uitnodigen kan dat via een mailing (lees hier meer over het opstellen van een mailing).

Bij het opstellen van de mailing kun je de tag {{ ACTIVATIE_LINK }} toevoegen. Deze tag wordt bij het versturen vervangen door een unieke link naar de activatie-pagina op je website.

Tips:

  • Controleer eerst zelf even of het activeren van je account vlekkeloos werkt

  • Gebruik een filter voordat je een mailing maakt. Met dit filter selecteer je alle leden die hun profiel nog niet geactiveerd hebben. Op die manier krijgen leden die wel al een geactiveerd account hebben geen mail.

  • Controleer of alle relevante velden in het profiel van een lid bewerkbaar en waar nodig verplicht zijn. Je kunt dit eventueel aanpassen via de veld-instellingen.

Voorbeeld activatie mail

Onderstaande mail hebben we voor je opgesteld om je voorbeeld te geven van een activatie mail. Die kun je eventueel gebruiken om je leden uit te nodigen om hun account te activeren. Uiteraard kun je het bericht aanpassen of zelf een tekst opstellen. 


Voorbeeld mail:

Beste {{ VOORNAAM }} ,

Onlangs is de nieuwe website gelanceerd!
Omdat je lid bent kun je ook inloggen op de website. Zodra je bent ingelogd vind je meer informatie die alleen voor leden toegankelijk is. Daarnaast kun je je eigen profiel bewerken en je aanmelden voor aankomende evenementen.

Account activeren
Met onderstaande link kun je je persoonlijke account op de website activeren:
{{ ACTIVATIE_LINK }}  

Zodra je op de link klikt, vragen we je om je persoonlijke gegevens te controleren. We zouden het fijn vinden als je eventuele wijzigingen in je gegevens direct aanpast! Na het updaten van je gegevens moet je een wachtwoord instellen. 

Vervolgens kun je met je LID ID OF E-MAIL en het opgegeven wachtwoord inloggen op de website. 

De link in deze e-mail is slechts om je account te activeren. Zodra dat gelukt is kun je voortaan op de website op "inloggen" klikken om in te loggen op de website. 

Wachtwoord vergeten?
Heb je je account geactiveerd en ben je vervolgens je wachtwoord vergeten? Vul dan je LID ID OF E-MAIL in en klik op "Wachtwoord vergeten". Je krijgt automatisch een e-mail waarmee je je wachtwoord opnieuw kunt instellen. 

Met vriendelijke groet, 

Het bestuur


Gerelateerde artikelen

Heb je het antwoord gevonden?