Wil je fotoalbums publiceren, bijvoorbeeld van evenementen, dan kan dit via de module ‘Fotoalbums’. Hierin kunnen foto’s in mappen worden ingedeeld. Op een aparte webpagina worden alle fotoalbums overzichtelijk getoond. Daarnaast is het bij de fotoalbums voor ingelogde leden mogelijk een reactie achter te laten, andere leden te taggen en een foto te liken. Je kunt geen los fotoalbum toevoegen aan een webpagina. 

Wil je enkel afbeeldingen als thumbnail toevoegen bij een tekst op een webpagina, dan kun je dit het beste via ‘Media’ doen en vervolgens de media map toevoegen aan de webpagina. Alle afbeeldingen in deze media map worden als thumbnail getoond en kunnen vergroot worden door op de thumbnail te klikken. 

Zo voeg je een fotoalbum toe aan je webpagina:

Maak een webpagina aan
Voeg een nieuwe webpagina toe onder Webpagina's > Webpagina toevoegen.
Kies bij module "Fotoalbums" en geef bij de webpagina direct aan of inloggen vereist is of niet. Dit doe je onder het tabblad Publicatie. 

Fotoalbums toevoegen aan de module
Links in het menu van Congressus Manager zie je ook Fotoalbums staan. Hier kun je mappen aanmaken waaronder de Fotoalbums komen te staan. 

Bekijk ook deze video over het toevoegen van een fotoalbum: 

Publicatie: privé of openbaar?
Controleer goed wat er bij het tabblad Publicatie van elke webpagina waar foto's opstaan staat. Dit zie je onder het tabblad publicatie, vervolgens bij publicatie opties en dan zichtbaarheid.

Controleer ook de subpagina’s die onder deze pagina vallen. Mogen de foto's alleen voor leden zichtbaar zijn, dan moet je deze ook op "Login vereist" zetten. Zo niet, dan is de content op die pagina zichtbaar voor de zoekmachines en mensen buiten je vereniging.

Likes, tags en reacties
Hou je leden betrokken en actief! Bij de module fotoalbums kun je per fotoalbum aangeven of:

  • Leden foto's mogen liken & dis-liken
  • Reacties mogen plaatsten 
  • Andere leden mogen taggen

Likes, dislikes, tags en reacties zijn alleen zichtbaar voor leden die ingelogd zijn. Ook als het fotoalbum op openbaar staat!

N.B.: Het is niet mogelijk om dislikes apart uit te zetten. Als je niet wilt dat je leden dislikes kunnen geven, dien je ook het liken uit te zetten.

Heeft u het antwoord gevonden?