Met de module Media kun je gemakkelijk afbeeldingen en documenten uploaden in Congressus Manager. Deze kun je dan als inhoud toevoegen aan je webpagina, evenementen, nieuwsberichten, delen met groepen, etc. Alle media kun je zelf onderverdelen in mappen.

In het hoofdmenu aan de linkerkant vind je 'Media'. Als je hierop klikt krijg je een overzicht van alle aangemaakte media mappen. Je kunt geen losse afbeeldingen of bestanden toevoegen; je moet eerst een map toevoegen. Geef je map een naam, kies eventueel een bovenliggende map, en bepaal voor wie deze map zichtbaar is op je website.

Door op 'Bestanden toevoegen' te klikken upload je je gewenste afbeeldingen en documenten in de map. Vervolgens kun je deze map toevoegen aan meerdere onderdelen, bijvoorbeeld evenementen, groepen, nieuws, maar ook los op een webpagina. Als een map ergens aan is gekoppeld dan krijg je hiervan een melding bij de map:

Je kunt mappen of de inhoud van een map altijd bewerken of verwijderen.