PDF's insluiten op je webpagina

Hoe gebruik je HTML-code om PDF's weer te geven op je webpagina? Dat lees je hier!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt met Congressus gemakkelijk PDF's insluiten op je webpagina. Je kunt het gehele PDF bestand insluiten en weergeven op je website. Dat artikel legt je stap-voor-stap uit hoe je een PDF kunt insluiten op je webpagina.

Insluiten van het PDF bestand

Om een .PDF-bestand op je webpagina weer te geven volg je de volgende stappen:

1. Upload het PDF bestand onder media - Navigeer naar 'Media' en klik op 'bestanden toevoegen' rechtsboven en upload je PDF bestand.

2. Noteer de download link van het pdf bestand -Nadat je het bestand hebt geupload plaats je je muis op het bestand en klik je op het potlood icoontje om het bestand te bewerken. Noteer vervolgens de 'download link'.

3. Voeg een HMTL-blokje toe aan je webpagina - Ga vervolgens naar 'Websites' en ga naar de webpagina waar je het PDF bestand wilt plaatsen of maak een nieuwe pagina aan. Klik vervolgens op 'inhoud toevoegen' en kies vervolgens voor 'HTML'

4. Voer de HTML code in - (Vervang het adres tussen de aanhalingstekens door de eerder genoemde downloadlink)

<iframe src="https://www.w3.org/WAI/ER/tests/xhtml/testfiles/resources/pdf/dummy.pdf" width="100%" height="1000px"></iframe>

Korte toelichting over de code: Een iframe staat je toe om een document of een website in de pagina te verwerken. In dit geval verwerken we dus een pdf-bestand in de pagina. De attributen width en height beslissen hoe breed en hoog het venster wordt. Wil je het document dus kleiner of groter weergeven, voer hier dan andere procent-waarden of pixelwaarden in.

Nadat je alle stappen het voltooid ziet het er zo uit op je webpagina: