De module Formulieren is onderdeel van pakket Pro. Hiermee kun je een formulier toevoegen aan een algemene webpagina of een evenement. Denk bijvoorbeeld aan een contactformulier of een formulier bij ticketverkoop van een evenement, om te informeren naar bepaalde voorkeuren van deelnemers (bijvoorbeeld dieetwensen). 

Hieronder zie je een voorbeeld van een contactformulier op een 'Contact' webpagina. 

Het toevoegen van een Formulier gaat als volgt:

In het hoofdmenu aan de linkerkant vind je de module Formulieren. Hieronder worden alle stappen en tabbladen van het toevoegen van een formulier kort toegelicht. 

1. Voeg een formulier toe en geef deze een titel

Hier kun je ervoor kiezen om velden van eerder aangemaakte formulieren te kopiëren. Zo maak je een kopie van een eerder formulier, dat je vervolgens naar wens kunt aanpassen. Voorbeeld: je wilt verschillende formulieren aanmaken voor interesse in een commissie. Hiervoor kun je overal hetzelfde formulier gebruiken, waarvan je alleen de titel hoeft aan te passen.
2. Voeg teksten toe
Schrijf een introductie- en bedankt tekst voor iedereen die het formulier invult. Ook kun je een mailtekst schrijven die de invuller van het formulier ontvangt na het verzenden van het formulier.

3. Maak sets en velden aan
Hierin bepaal je welke informatie je vraagt in het formulier. De set kun je zien als overkoepelende titel per onderdeel (bijvoorbeeld 'Jouw gegevens') en het veld is een balk waar concrete informatie kan worden ingevuld (bijvoorbeeld 'E-mailadres'). In het voorbeeld hieronder is 'Contact' de set en de rest zijn velden. Zoals je ziet kun je per veld instellen of dit verplicht is (*) of niet. 

4. Ingevulde formulieren
Onder dit tabblad verschijnen alle gegevens per ingevuld formulier, zodat je die gemakkelijk kunt inzien. 

5. Formulier toevoegen aan webpagina
Als je een formulier wilt toevoegen aan een webpagina, moet je een nieuwe webpagina aanmaken. Dit doe je onder Webpagina's > Webpagina toevoegen. Bij Speciale inhoud selecteer je het gewenste formulier in het dropdown menu. 

6. Formulier toevoegen aan een ticketverkoop
Ga bij het gewenste evenement naar het tabblad Tickets. Per tickettype kun je onder Eigenschappen > Aanvullende informatie een door jou aangemaakt formulier selecteren. 

Heeft u het antwoord gevonden?