Het is belangrijk dat je de hosting van je mail regelt. E-mail hosting houdt in dat er e-mailadressen kunnen worden gekoppeld aan de domeinnaam van jouw vereniging, bijvoorbeeld mailen vanaf info@verenigingsnaam.nl.   

G Suite for Nonprofits
Wij adviseren hiervoor G Suite for Nonprofits. Dit kun je als vereniging kosteloos gebruiken. Hier kun je aliassen instellen (bijvoorbeeld voorzitter@verenigingsnaam.nl, secretaris@verenigingsnaam.nl, etc.) en daarnaast bestanden en agenda’s delen met de gebruikers onderling. Een voorwaarde om hiervan gebruik te kunnen maken is een Techsoup account. Techsoup is een Nederlandse partij die verifieert dat je als vereniging geen winstoogmerk hebt. Nadat je deze registratie is goedgekeurd, kun je je aanmelden voor G Suite for Nonprofits.

Op deze pagina vind je meer informatie over G Suite for Nonprofits. Hier kun je je ook aanmelden. Via deze link kun je je registreren voor Techsoup.

Hosting provider
Je kunt er ook voor kiezen om je mail via je hostingprovider te laten verlopen. Dit proces verschilt per hosting partij en staat los van Congressus, dus hierbij kunnen wij je niet kunnen ondersteunen.

Heeft u het antwoord gevonden?