In dit artikel staan 4 stappen voor het regelen van je hosting. Onder elke stap is een afbeelding toegevoegd als voorbeeld, in dit geval van TransIP. In principe zijn de stappen bij elke hostingpartij hetzelfde, maar ziet het er misschien iets anders uit. Onder elke stap is een afbeelding toegevoegd. Kom je er met deze stappen niet uit? We hebben een uitgebreide versie van dit artikel gemaakt voor gebruikers zonder technische achtergrond ;)

Stap 1
Laat ons weten welke domeinnamen je wilt gebruiken via support@congressus.nl, en vraag hiervoor een validatietoken op bij ons. Zodra je deze van ons hebt ontvangen, voeg je deze toe als TXT-record in je DNS onder _acme-challenge.www  (bij TransIP hoef je niet de hele domeinnaam in te voeren).

Stap 2
Als Congressus je domein heeft kunnen valideren en het certificaat heeft ontvangen, dan kunnen we het domein doorsturen naar Congressus. Maak hiervoor een CNAME record voor je www aan naar redirect.congressus.nl

Stap 3
Maak een SPF-record aan zodat de mail die je stuurt vanuit Congressus minder snel als spam wordt aangemerkt. Heb je al een SPF-record? Voeg dan include:amazonses.com toe. Heb je nog geen SPF-record? Voeg deze dan toe met een @ als TXT-record met als waarde v=spf1 include:amazonses.com ~all .

Stap 4
Stuur je niet www-domein door naar je www-domein. Heb je alleen een domein en geen hostingpakket bij TransIP? Upgrade je pakket dan met een doorstuurservice.

Heeft u het antwoord gevonden?