Filters instellingen

Wat kan je doen bij instellingen onder het kopje filters?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Onder instellingen > Filters vind je het overzicht van alle opgeslagen filters die in Congressus Manager zijn aangemaakt.

Overzicht van Filters

Onder naam zie je de namen van alle filters. Je kunt op de naam klikken om naar de instellingen van het filter te gaan zodat je een bestaand filter kunt aanpassen.
Onder type zie je wat voor soort filter het is: een uitgebreid filter of een eenvoudig filter.
Je kunt ook naar de instellingen van het filter gaan door op de knop bewerken te klikken. Je kunt dan inzien wat de voorwaarden van het filter zijn en kunt het filter eventueel aanpassen.

Indien je een filter wilt verwijderen klik je op het rode knopje met de prullenbak. Let op: een verwijderd filter kun je niet terughalen. Die zul je dan opnieuw moeten aanmaken.

Rechtsboven kun je op de knop filter toevoegen klikken om een nieuw filter aan te maken.

Door op het pijltje te klikken kun je direct het juiste soort filter klikken dat je wilt toevoegen.

Voorbeeld filter

In onderstaand voorbeeld maken we een filter waarin we alle actieve leden selecteren op basis van lidstatus en actieve groepen. Omdat we dit filter vaker gebruiken kozen we voor een Uitgebreid filter.

Natuurlijk kun je andere soorten filters maken op basis van alle gegevens die je in het filter terug vindt.

Bij het maken van filters is het handig om het volgende trucje te weten:

• Stel je wil filteren op iedereen waarvan het lidnummer BEGINT met 10, dan voer je in: 10%

• Wil je filteren op iedereen waarvan het lidnummer EINDIGT op 10, dan voer je in: %10

• Wil je filteren op iedereen waarbij het lidnummer 10 bevat, dan voer je in: 10