Congressus App
Kennisbank
Congressus App - Groepen en Interactieve groepen

Hier leggen we alles uit over Groepen en Interactieve groepen in de Congressus App

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Introductie over Groepen en Interactieve groepen

Met groepen kun je allerlei leuke dingen doen. Je kunt je bestaande groepen in Congressus naar Socie synchroniseren, je kunt deze groepen vervolgens ook Interactief maken zodat de leden in die groep onderling kunnen communiceren. Je kunt daarnaast ook toestaan dat leden uit een bepaalde groep (of deze groep nu interactief is of niet, is niet relevant) berichten mogen plaatsen in andere modules in de app.

Belangrijkste regels

Wanneer je met "groepen" en "interactieve groepen" aan de slag wilt is het goed om de volgende informatie mee te nemen:

• Je kunt groepen uit Congressus synchroniseren naar Socie.

• Je kunt daarnaast ook groepen aanmaken in Socie beheer zelf. Dit geeft je leden veel vrijheid met de app. Deze groepen synchroniseren NIET terug naar de Congressus Manager.

• Zowel de App-beheerder, als leden zelf (mits zo ingesteld) kunnen groepen aanmaken in de app. Deze blijven dus ook alleen in de app bestaan en worden niet gesynchroniseerd met de Congressus Manager.

• Beide groepen (dus zowel aangemaakt in Congressus als aangemaakt in Socie zelf) zijn binnen de app hetzelfde en kunnen zonder problemen samen bestaan in Socie.

• Leden toevoegen aan groepen die uit Congressus komen doe je in de Congressus Manager zelf. Vanuit Socie leden toevoegen aan een groep, dat uit Congressus komt, wordt niet opgeslagen in Congressus.

• Groepen zijn standaard niet Interactief. Dit wordt een groep pas als je een zogenoemde Tijdlijn toevoegt aan die groep. Hoe dat moet lees je hieronder.

• Per groep kun je o.a. instellen wat voor rechten de leden hebben, wie de groepsbeheerder is, etc.

Het verschil tussen groepen en interactieve groepen

Een groep is precies wat het woord betekent: een groep leden in de app. Via de instellingen van een groep kun je het mogelijk maken dat alle leden van de groep, namens de groep, berichten mogen plaatsen in de app. Dit is handig voor bijvoorbeeld een bestuur.

Een groep wordt "interactief" als er een zogenaamde "tijdlijn" aan toegevoegd is. Dit houdt in dat de leden van een groep berichten kunnen plaatsen binnen de groep. Daarnaast kunnen er ook evenementen, media en documenten geplaatst worden in de groep.

⚠️ Vrijheid en privacy

Je kunt je leden best veel vrijheid geven in de app; bijvoorbeeld dat leden, namens een groep, berichten te kunnen plaatsen in andere modules.

Het is goed om na te gaan of je tevreden bent met de (privacy)instellingen van zowel groepen, als de instellingen per module!

Groepen aanmaken

Je kunt groepen aanmaken in de Congressus Manager en in Socie beheer. Zoals hierboven al is uitgelegd, kunnen groepen die zijn gemaakt in Socie niet terug worden gesynchroniseerd met Congressus. De koppeling van de groepen werkt maar één kant op: van Congressus naar Socie.

Groepen aanmaken vanuit Congressus

Groepen vanuit Congressus worden met Socie gesynchroniseerd op basis van de map waar deze in zit. Je kunt bestaande en nieuwe groepen synchroniseren met de app. Zorg ervoor dat deze groepen dan in één (of meerdere) map(pen) staan waarvan je alle groepen wilt synchroniseren.

Vervolgens kun je in de Congressus Manager naar de instellingen, naar "Mobiele Apps" en vervolgens klikken op de app waar je groepen mee wilt synchroniseren. Daar selecteer je simpelweg de mappen die gesynchroniseerd moeten worden met de app.

Wil je in Socie beheer gelijk aan de slag met je nieuwe groepen uit Congressus, dan is het meestal nodig om de groepen even handmatig updaten (ofwel te synchroniseren in Socie beheer). Zie hier hoe dat moet.

Groepen aanmaken in Socie beheer

Een groep aanmaken in Socie beheer is erg makkelijk: je gaat in het linkermenu naar Groepen. Daar klik je op Groep toevoegen en vul je het formulier in.

Groepen handmatig updaten in Socie beheer

Groepen worden elke nacht gesynchroniseerd, maar je kan altijd handmatig een synchronisatie doen, zodat je app direct de nieuwe data heeft.

Om dit te doen ga je in Socie beheer, onderaan in het linkermenu, naar Groepen. Klik hier op Importeren om je groepen te synchroniseren.

Groepen interactief maken

Groepen zijn standaard niet interactief. Of ze nou zijn aangemaakt in de app zelf of als ze zijn geïmporteerd vanuit Congressus.

Als je wilt dat je leden onderling (leuke) dingen kunnen doen in een groep, dan kun je er een interactieve groep van maken door er een Tijdlijn aan toe te voegen.

Na het toevoegen van een tijdlijn zullen er wat extra tabbladen en velden met opties verschijnen die aangepast kunnen worden.