Nieuwe interface voor Congressus Manager

Na acht jaar hebben we de interface van Congressus Manager flink onder handen genomen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met trots nodigen we je uit om als één van de eerste gebruikers aan de slag te gaan met de nieuwe interface van Congressus Manager.

Wat is de nieuwe interface?

Congressus Manager is inmiddels acht jaar oud. In die tijd hebben we heel veel functionaliteit toegevoegd en verbeterd. De interface en de look-and-feel van de software is echter nooit echt grondig aangepakt. Twee jaar geleden zijn we gestart met het ontwerpen van een nieuwe interface voor Congressus Manager. We zijn nu zo ver dat we de nieuwe interface in gebruik nemen!

Het nieuwe dashboard in Congressus Manager

Alle vertrouwde functionaliteit van Congressus zit in de nieuwe interface.

Nieuwe interface gebruiken

Je activeert de nieuwe interface via de knop in de oranje balk wanneer je bent ingelogd in Congressus Manager. Voorlopig zien alleen super-admin’s deze optie. We streven er naar dit kalenderjaar ook gebruikers met beperkte rechten toegang te geven.

Belangrijkste aanpassingen in de nieuwe interface

• Meer context bij het bewerken
    Voor heel veel acties gebruiken we nu pop-ups. Zo blijft de context van je actie in beeld en werk je sneller en met meer vertrouwen.

Meer context bij het bewerken in Congressus Manager
  • Altijd inzicht in lopende en afgeronde achtergrondprocessen
    Wanneer je een mailing verzend, export maakt of facturen verstuurd, laten we de voortgang op elke pagina zien in het nieuwe notificatiecentrum. Deze vind je rechtsboven naast je naam.

Het nieuwe notificatiecentrum in Congressus Manager
  • Sneller filteren in overzichtspagina’s
    Veel filters hebben we direct toegankelijk gemaakt. Wanneer je een periode kiest, tonen we meer opties en kun je direct een afwijkende periode kiezen in de datum-kiezer.

Verbeterde filtering in Congressus
  • Verbeterd menu
    In het hoofdmenu hebben we items gebundeld. Hiermee heb je minder afleiding en meer overzicht.

• Direct toegang tot product updates
    Congressus wordt elke dag een stukje beter. Daarover schrijven we regelmatig in een product update. Je kunt vanuit het hoofdmenu direct naar de product updates. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de nieuwe interface inschakelen?

Vooralsnog kan dat via je gebruikers-profiel in Congressus Manager. Klik rechtsboven op je naam en kies voor ‘Bewerk profiel’. Helemaal onderaan zet je een vinkje bij ‘Nieuwe interface’ en sla je je wijzigingen op.

Kan ik nog weer terug naar de oude interface?

Je kunt tijdens de bèta zelf kiezen of je in de nieuwe of de oude interface werkt. Je switcht eenvoudig via het vinkje in je gebruikers-profiel.

Sommige pagina’s lijken nog niet aangepast, klopt dat?

Dat klopt! Congressus Manager bevat enorm veel functionaliteit. Daar zijn we in dit project ook weer mee geconfronteerd; elke pagina en elke optie moet omgezet worden. Dat kost heel veel tijd. In de tussentijd hebben we oude pagina’s voorzien van het nieuwe menu, maar is de pagina inhoudelijk niet aangepakt. We zullen alle onderdelen van Congressus in de komende maanden overzetten naar de nieuwe interface.

Waar kan ik mijn suggesties en tips kwijt?

Die mag je sturen naar support@congressus.nl of via de chat. Het is vaak heel prettig wanneer je een screenshot meestuurt met een toelichting op je suggestie/tip.

Help ons de nieuwe interface nog beter te maken

De bèta is goed, maar we streven naar beter. Wanneer je aan de slag gaat met onze bèta zijn we heel benieuwd naar je bevindingen. Loop je tegen iets aan in de software wat nog niet helemaal naar behoren werkt? Laat het onze collega’s op support weten!