Campagnes voor online lid worden

Met een campagne hou je precies bij via welke weg een nieuw lid je vereniging gevonden heeft.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Campagnes zijn onderdeel van pakket Pro en Enterprise. Maak je nog geen gebruik van pakket Pro of Enterprise, neem dan even contact op met support@congressus.nl om de mogelijkheden vrijblijvend te testen.

Campagnes maken het mogelijk om bij te houden via welke weg nieuwe leden je vereniging gevonden hebben.

Je kunt verschillende campagnes opzetten voor verschillende soorten doelgroepen, bijvoorbeeld leden die via een andere website of vereniging naar jouw vereniging verwezen worden. Per campagne kun je bijhouden hoeveel mensen zich met deze specifieke campagne bij je vereniging hebben aangemeld.

Iedere campagne heeft een unieke URL. Door deze unieke URL te gebruiken, wordt het nieuwe lid gekoppeld aan de campagne.

Specifieke lidstatus toekennen

Aanvullend kun je per campagne een specifieke lidstatus toevoegen aan de nieuwe leden. Deze lidstatus kan afwijken van de lidstatussen die je standaard beschikbaar hebt gesteld voor het online lid worden.

Afwijkende teksten en bevestigingsmail

Per campagne kun je afwijkende introductieteksten, bedankpagina's en bevestigingse-mails inschakelen. Zo pas je de communicatie aan op de doelgroep van je campagne.

Standaardwaarde voor profiel-informatie

Als laatste is het mogelijk om vooraf de waarde van één of meerdere profielvelden te bepalen voor nieuwe leden die zich via de campagne hebben aangemeld. Zo kun je vooraf bijvoorbeeld interesses van het lid aanvinken.

Unieke link voor iedere campagne

Op basis van de naam van een campagne wordt een unieke link samengesteld. Via deze link kom je bij het online lid worden-formulier op de website en worden de instellingen van de campagne gebruikt.

Campagnes beheren

Hoe maak ik een campagne aan?

Ga in Congressus Manager naar "Instellingen > Online lid worden" en klik op het tabblad "Campagnes". Klik vervolgens op "Campagne toevoegen".

• Naam - de naam van de campagne gebruiken we als kenmerk van de campagne binnen Congressus Manager. Op basis van deze naam wordt ook de unieke link van de campagne bepaald.

• Beschrijving - deze optionele beschrijving kun je gebruiken voor extra toelichting.

• Gepubliceerd - indien dit veld is aangevinkt, kun je de campagne gebruiken. Niet-gepubliceerde campagnes kunnen niet (meer) gebruikt worden bij het online lid worden via de website.

Klik op 'Campagne maken'. Je wordt nu doorgestuurd naar de bewerkpagina van de campagne.

Campagnes bewerken

Bij het bewerken van een bestaande campagne kun je aanvullende voorkeuren instellen.

• Lidstatus - standaard kunnen nieuwe leden via een campagne kiezen uit alle lidstatussen die beschikbaar zijn voor het online lid worden. Indien je een afwijkende lidstatus instelt voor een campagne, krijgen de nieuwe leden die via de campagne lid worden automatisch deze lidstatus.

• Afwijkende introductietekst - vul hier de introductietekst in die getoond wordt bij het lid worden via deze campagne. De standaard introductietekst wordt niet getoond.

• Afwijkende bedankpagina - vul hier de tekst in voor de bedankpagina. De standaard bedankpagina wordt in dat geval niet getoond.

• Afwijkende bevestigingse-mail - vul hier de tekst in voor de bevestigingse-mail die de nieuwe leden via deze campagne ontvangen. Je kunt in deze mail tags gebruiken. De beschikbare tags worden naast of onder het veld voor de afwijkende bevestigingse-mail getoond.

Vergeet niet je wijzigingen op te slaan.

Werken met campagnes

Weergave van campagne en bron in het profiel van het lid

Wanneer je het profiel van een lid in Congressus Manager bewerkt, tonen we daar zowel de bron (bijv. import, api, online lid worden of via Congressus Manager) als de eventuele campagne van het lid. Je vindt deze gegevens op het tabblad 'Lidmaatschap'.

Bron en campagne worden getoond in het profiel van het lid

Filteren op campagne in je ledenadministratie

Indien je één of meerdere campagnes hebt aangemaakt, kun je met een tijdelijk filter en en met een uitgebreid filter ook filteren op de campagne waarmee iemand lid is geworden.

Campagne en bron in de export van je ledenadministratie

In de volledige export vanuit je ledenadministratie worden automatisch kolommen toegevoegd voor de bron van het nieuwe lid (bijv. import, api, online lid worden of via Congressus Manager) en de eventuele campagne.