DKIM instellen

Middels DKIM voorkom je dat je mailings vanuit Congressus in de spam belanden

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is DKIM

DKIM staat voor DomainKeys Identified Mail en wordt gebruikt als authenticatie voor verzonden mail. Een DKIM-record voeg je toe aan de DNS-instellingen van je domeinnaam, net als SPF. We adviseren om zowel SPF als DKIM in te stellen voor alle afzenders.

Je kunt alleen maar DKIM instellen voor domeinnamen die je zelf beheert en bij Congressus bekend zijn.

!! Let op: Momenteel moet je even terug schakelen naar de oude congressus interface om de DKIM gegevens te zien.

DKIM instellen voor een domeinnaam

Je kunt DKIM instellen per domeinnaam. Hiervoor heb je DNS-records nodig. Deze kun je vinden bij de afzenders in Congressus Manager. Om deze DNS-records toe te kunnen voegen, heb je toegang nodig tot de DNS-instellingen van je domeinnaam.

• Ga naar 'Instellingen > Afzenders'

• Bewerk de afzender waarvoor je DKIM wil gebruiken

• Klik op het tabblad 'DKIM <domeinnaam>'

• Schakel DKIM in middels het vinkje

• Klik op 'Wijzigingen opslaan'

Congressus Manager toont nu de DNS-records voor het instellen van DKIM.

• Log in bij de DNS-instellingen van je domeinnaam

• Voeg de DNS-records toe

• Controleer of de DNS-records goed zijn toegevoegd

Instellingen controleren

Nadat je DKIM hebt ingeschakeld en de DNS-records hebt toegevoegd, wordt automatisch gecontroleerd of de instellingen correct zijn ingesteld. Zodra DKIM correct is ingesteld, gebruiken we DKIM voor de authenticatie van alle mailings vanuit Congressus Manager.

Je kunt ook zelf controleren of je de DNS-records juist hebt toegevoegd. Dat doe je door de link 'Check' aan te klikken achter elk DNS-record bij de DKIM instellingen.

Let op: indien er meer dan 24 uur tijd zitten tussen het activeren van DKIM en het invoeren van de DNS-records, kan het zijn dat de DKIM-instellingen niet herkend worden. In dat geval volstaat het om DKIM uit te schakelen en opnieuw te activeren.

Meer opties

Naast DKIM adviseren we je om SPF-records toe te voegen. Hierover lees je meer in het artikel over SPF in onze kennisbank.