Congressus API
Wat is het verschil tussen de Congressus API en Inloggen met Congressus (OAuth2.0)?
Wat is het verschil tussen de Congressus API en Inloggen met Congressus (OAuth2.0)?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inloggen met Congressus (via OAuth 2.0) is bedoeld om de leden van je vereniging te authenticeren. Je kan hiermee zorgen dat alleen leden in kunnen loggen in jouw applicatie. Je kunt dit dus zien als het "werken vanuit een lid".

De Congressus API is bedoeld om bepaalde functionaliteit die je in Congressus Manager tegenkomt open te stellen voor je applicatie, zoals bijvoorbeeld het aanmaken van een verkoop.

Je kan in een applicatie prima gebruik maken van beide: laat eerst het lid inloggen via Inloggen met Congressus, en haal vervolgens alle relevante gegevens van het lid op via de Congressus API.