Websitebeheer
Instellingen
Doorverwijzen van (oude) URL's

In dit artikel leggen we uit hoe je URL's van je oude website koppelt aan webpagina's binnen Congressus. Zo blijft je website goed vindbaar.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is belangrijk dat je webpagina goed vindbaar is. Zoekmachines als Google hebben vaak al veel pagina's van je website geïndexeerd. Wanneer je overstapt naar een website via Congressus, kan het zijn dat deze links in Google niet meer werken. Dat is natuurlijk zonde en kan veel impact hebben op de vindbaarheid van je website in zoekmachines.

Je kunt in Congressus oude URL's laten doorverwijzen naar de nieuwe webpagina op je Congressus-website.

Doorverwijzing toevoegen

Via 'Instellingen > Websites', kun je op het tabblad 'Doorverwijzingen' een nieuwe doorverwijzing aanmaken.

Stel dat je op de oude website een webpagina had over de historie van je vereniging. De oude URL van deze website was www.mijnvereniging.nl/pages/123/Historie . Je nieuwe webpagina in Congressus gebruikt een andere URL, welke is opgebouwd op basis van de locatie van de webpagina het menu (bijv. www.mijnvereniging.nl/vereniging/historie ). Je wil de oude URL laten verwijzen naar de webpagina op deze nieuwe URL.

Je voert voor bovenstaande voorbeeld als URL 'http://www.mijnvereniging.nl/pages/123/Historie ' in. Je kiest daarna de pagina 'Vereniging > Historie' in de dropdown met alle webpagina's. Als laatste kies je welk type doorverwijzing je wil gebruiken.

Type doorverwijzing: 301 vs. 302

Er zijn twee types voor een doorverwijzing. Je kunt een tijdelijke doorverwijzing instellen ('302') of een permanente doorverwijzing ('301').

Wanneer je overstapt op Congressus, adviseren we je alle oude URL's van je website als doorverwijzing toe te voegen met het type '301 permanent'. Zo weten zoekmachines dat de pagina permanent verplaatst is en zullen oude URL's al snel niet meer getoond worden in de zoekresultaten. De oude URL's worden automatisch vervangen door de nieuwe URL.

Heb je een pagina tijdelijk op een andere locatie geplaatst? Dan is type '302 tijdelijk' de beste oplossing. Wanneer je een doorverwijzing van het type '302 tijdelijk' weer verwijderd, zullen zoekmachines (en ook je eigen browser) snel weer de oude webpagina tonen.