We zijn natuurlijk hartstikke blij dat je met Congressus aan de slag gaat! Nu gaan we er voor zorgen dat je website en administratie zo snel mogelijk gebruikt kunnen worden. 

Stap 1: Ledenadministratie

Wij ontvangen graag zo snel mogelijk jullie ledenadministratie zodat wij deze voor jullie kunnen importeren. Wat de ledenlijst moet bevatten lees je in het volgende artikel terug: Ledenlijst importeren. In dit artikel vind je overigens ook een voorbeeld ledenlijst en een lege ledenlijst die je zelf kunt invullen. 

Zodra wij de ledenlijst geïmporteerd hebben laten we je dat weten. Zorg ervoor dat je deze daarna zorgvuldig controleert. Als we een fout hebben gemaakt bij het importeren dan kunnen we dat nu nog herstellen!

Stap 2: Het vullen van de website

Zorg ervoor dat je nieuwe website gevuld is en helemaal naar wens is! Alle aanpassingen die je in de demo-periode hebt gedaan blijven overigens netjes staan. Dat scheelt weer tijd! Om je op weg te helpen hebben we een volledig onderdeel van onze kennisbank gewijd aan het inrichten van je website

Heeft je vereniging al een website? Dan is het belangrijk om de oude URL's van de webpagina's te laten doorverwijzen naar de juiste pagina in Congressus. Daarover lees je meer in het artikel over doorverwijzen.

Stap 3: Mail

Ook is het belangrijk dat je de hosting van je mail regelt. E-mail hosting houdt in dat er e-mailadressen kunnen worden gekoppeld aan de domeinnaam van jouw vereniging, bijvoorbeeld mailen vanaf info@verenigingsnaam.nl. Hiervoor raden wij G Suite for Nonprofits aan. In dit artikel leggen we uit welke stappen je hiervoor moet zetten.

Stap 4: Hosting

Als je al een website hebt, dan blijft je domeinnaam gewoon bij je huidige host. Om dit te koppelen aan Congressus moet je een aantal stappen uitvoeren.

De algemene versie van dit stappenplan vind je in dit artikel.

Stap 5: Live en leden uitnodigen

Als het goed is staat je website nu live op het juiste domein. Gefeliciteerd!
Je kunt je leden nu uitnodigen om hun account op de website te activeren.


Vragen of opmerkingen? We horen het graag op support@congressus.nl

Heeft u het antwoord gevonden?