Een creditfactuur maken

Wanneer je een onjuiste factuur hebt verstuurd, kun je dat herstellen door een creditfactuur te maken.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Creditfactuur maken

• Zoek de factuur op die je wilt crediteren

• Klik rechtsboven op 'Overige > Maak creditfactuur'

• Klik op 'Maak creditfactuur'

• Pas eventueel de factuurregels aan

Creditfactuur versturen

Nu is het zaak de creditfactuur te versturen. Dat kan natuurlijk via e-mail, maar mocht dat niet gewenst zijn, dan kun je kiezen voor 'handmatig'. We markeren de factuur dan als verstuurd, zonder dat het lid een e-mail krijgt met de creditfactuur.

• Klik op 'Verstuur factuur'

• We selecteren hier standaard dezelfde verzendwijze als de originele factuur. Uiteraard kun je de verzendwijze aanpassen.

• Klik op 'Verstuur factuur'

Betaling verwerken

Is de originele factuur nog niet (volledig) betaald? Dan krijg je na het versturen van de creditfactuur de vraag of je een betaling wil registreren.

Klik op 'Verwerk betaling' om een kruisbetaling toe te voegen. Hiermee worden de originele factuur en de creditfactuur tegen elkaar weggestreept en beiden als betaald in je administratie gezet.

Let op: mochten de openstaande bedragen op de originele factuur en de creditfactuur niet overeenkomen, dan verwerken we alleen een kruisbetaling voor het kleinste openstaande bedrag. De facturen worden dan niet beiden als betaald gemarkeerd.

Facturen in bulk crediteren

Wil je een grote selecte facturen crediteren, dan kan dat als bulk-actie:

• Ga naar 'Facturen'

• Klik rechtsboven op 'Acties > Creditfacturen maken'

• Selecteer de facturen die je wil crediteren

• Kies voor 'Credit geselecteerde facturen'