Contributie is voor veel verenigingen een jaarlijks terugkerende betaling. Congressus maakt het je zo eenvoudig mogelijk.

1. Product toevoegen

Via ‘Producten > Product toevoegen’ kan een nieuw product voor de contributie worden toegevoegd. Kies de juiste map, geef het product een duidelijke naam (deze is ook zichtbaar voor het lid op de factuur) en vul het gewenste contributie-bedrag in.

2. Verkopen toevoegen

Via ‘Verkopen > Verkoop toevoegen’ kunnen we bij de leden een nieuwe verkoop toevoegen met het zojuist aangemaakte contributiebedrag. Door een filter te gebruiken, is het mogelijk om de verkopen enkel bij een selectie van de leden toe te voegen.

3. Betaling

De betaling van de aangemaakte verkoop kan op verschillende manieren:

 1. Betalen via Automatische incasso
  Wanneer je de contributie via automatische incasso wil innen, kun je een nieuwe automatische incasso aanmaken via ‘Automatische incasso > Automatische incasso toevoegen’. Een verkoop die via automatische incasso is voldaan wordt automatisch op ‘betaald’ gezet.
 2. Betalen via iDeal
  Leden kunnen openstaande verkopen (facturen) bekijken in hun eigen profiel op de website. Indien ingesteld door de vereniging (zie ‘Instellingen > iDeal’), is het mogelijk om de factuur direct te betalen via iDeal. De betaling wordt automatisch verwerkt door Congressus, zodat de verkoop als ‘betaald’ staat geboekt en de contributie voldaan.
 3. Betalen via bankoverschrijving
  Wanneer het lid de verkoop via bankoverschrijving voldoet, zal dit handmatig moeten worden verwerkt. Zoek de verkoop op via het referentienummer of de naam van het lid. Vervolgens kan via het tabblad ‘Betaling’ worden aangegeven dat de verkoop is betaald.

Maak je gebruik van verschillende contributiesoorten?

Als vereniging heb je waarschijnlijk verschillende contributie soorten die horen verschillende lidstatussen of groepen. Voeg deze dan eerst toe, en voer daarna de bovenstaande stappen uit. 

Hoe? 

 • Ga naar producten, links in het hoofdmenu. 
 •  Kies het mapje Contributie Of maak een mapje Contributie aan met de knop "Map toevoegen"
 • Klik op de knop "Product toevoegen"
 • Geef het product een naam. Bijvoorbeeld: 1 jaar - Normaal lid
 • Geef de prijs voor deze contributie soort op. Bijvoorbeeld: €50,-
 • Voeg eventueel een memo toe zodat toekomstige bestuurders begrijpen wat deze contributie soort is en voor welke leden deze bedoelt is. 
 • Klik op product toevoegen. 

Je krijgt nu een overzicht te zien met het aantal verkopen en hoeveel hiervan betaald is. Alles staat nog op 0, want je hebt deze contributie nog niet aan leden toegevoegd. 

Voeg al je contributie soorten op deze manier toe. Je krijgt dan uiteindelijk een lijst met alle soorten contributie die je kunt gaan innen. Zoals:

Heeft u het antwoord gevonden?