Alle collecties
Websitebeheer
Je website inrichten
Je website inrichten

Je website is het gezicht van je vereniging. Lees hier de lay-out tips voor hoe je je webpagina het mooist inricht.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel ga ik uit van een lege webpagina die net is aangemaakt. Om een webpagina in te richten heb je natuurlijk eerst een webpagina nodig: hoe je die aanmaakt lees je in dit artikel.

Aan de slag!
Dit is hoe een lege webpagina er in de Manager uitziet:

Als je op 'Inhoud Toevoegen' klikt krijg je de optie om één van de volgende blokken toe te voegen:

Bij het toevoegen van deze blokken krijg je de optie om een bepaalde breedte voor het blok te kiezen. De reden dat je een breedte kiest is als volgt: de sites van Congressus schalen mee met het scherm waarop ze bekeken worden. Als wij websites bouwen houden we vaak drie kolommen aan van elk 1/3de schermbreedte, op een kleiner scherm wordt er dan maar één kolom weergegeven en wordt de rest eronder geplaatst.

Tekst
Voegt een tekstblok toe. Tijdens het typen komt de volgende werkbalk tevoorschijn:

Van links naar rechts biedt deze taakbalk de volgende opties:
opties voor tekstopmaak, opsommingen, (hyper)links, tabellen en kopteksten.  
Vergeet niet op te slaan door op de 'wijzigingen opslaan' knop te klikken.

Afbeelding
Voegt een afbeelding toe. Om een afbeelding toe te voegen, dien je deze eerst te uploaden in je media map, meer hierover lees je in dit artikel.

Wanneer je een afbeelding toevoegt, krijg je de optie om hier ook een onderschrift aan toe te voegen of er een link van maken. 

Evenementen
Voegt een evenementenfeed toe. Hierin worden aankomende evenementen getoond, mits de bezoeker het recht heeft om deze te zien.
Bij het aanmaken van dit blok kies je zelf welke evenementscategorieën je weergeeft. Zo kun je verschillende feeds voor verschillende soorten evenementen aanmaken!

N.B. Blijft dit blokje leeg als je hem vanaf de website bekijkt? Controleer dan of de juiste evenementscategorieën geselecteerd zijn of maak het blokje opnieuw aan!

Actueel nieuws
Voegt een nieuwsfeed toe. Hierin worden de meest recente actuele nieuwsberichten weergegeven.

N.B. Blijft dit blokje leeg als je hem vanaf de website bekijkt? Controleer dan bij Nieuws of er nog actuele nieuwsberichten staan!

Actuele blogs
Voegt een blogfeed toe. Hierin worden de meest recente actuele blogberichten weergegeven.

N.B. Blijft dit blokje leeg als je hem vanaf de website bekijkt? Controleer dan bij Blogs of er nog actuele berichten staan!

Groepsleden
Voegt een lijst met groepsleden toe. Handig wanneer je een bestuurs- of commissiepagina maakt. De groepsleden van de geselecteerde groep worden hier weergegeven, alsmede hun functies. Veranderingen in de groepen worden hier live verwerkt!

Media map
Voegt een map uit de module Media toe. Bij het aanmaken selecteer je een map uit Media die hier wordt weergegeven. Foto's worden in het klein weergegeven, bestanden zoals .doc en .pdf-jes worden in een lijst weergegeven en kunnen worden gedownload.

HTML
Voor de geavanceerde gebruikers onder ons: voeg hier code toe om bijvoorbeeld een widget aan je website toe te voegen. Tip: Lijnen de blokken op je pagina niet goed uit? Gebruik een HTML-veld op volledige breedte en voeg hierin de volgende code toe:

<br></br> 

Hiermee plaats je een witregel die je webpagina er iets gestructureerder uit kan doen zien!

Voorbeeld
Zie hier een vergelijking tussen hoe de webpagina er tijdens het bouwen uitziet en het uiteindelijke resultaat! 


Gerelateerde artikelen

Was dit een antwoord op uw vraag?