Onder Instellingen > Websites > Template vind je alle opties die je nodig hebt om gemakkelijk de stijl van al je pagina's aan te passen.

Kleuren

Onder Kleuren pas je de kleurstaal van je website aan. Waar deze kleuren voor gebruikt worden ligt aan het ontwerp van je website. In het standaardtemplate zie je de Basiskleur overal terug: in titels, als accentjes, op knoppen en in menu's. De Steunkleur wordt in het standaardtemplate vrijwel niet gebruikt. De Achtergrondkleur bepaalt zoals verwacht de kleur van je achtergrond.

Logo en Favicon

Onder Logo en Favicon kun je het logo van je website aanpassen. Dit logo zie je onder andere terug linksboven op je webpagina en bovenaan verstuurde mails. Let bij het uploaden van een nieuw logo op het formaat: Als het uploaden mislukt, is het bestand mogelijk te groot of is er een probleem met de transparantie van het bestand (als het een .png bestand is). Exporteer het bestand opnieuw en eventueel op een lagere kwaliteit, dit lost het probleem vaak op.

De Favicon is het kleine icoontje wat je in je adresbalk of op je tabblad ziet wanneer je een website bezoekt. Er zijn veel websites waar je gratis een afbeelding om kan zetten naar dit formaat.
Let er wel op dat tekst het niet zo goed doet op dit formaat, het is dus vaak mooier om de tekst eerst van de afbeelding weg te snijden.

Lettertypes

Onder Lettertypes kun je kiezen welk font wordt gebruikt om de tekst op jouw website weer te geven. Het Basislettertype wordt vrijwel overal gebruikt, het Headinglettertype is gereserveerd voor titels en de tekst in banners of headers.

Achtergrondafbeelding

Hier kun je een afbeelding uploaden die op de achtergrond van je webpagina's wordt weergegeven. Ook kies je hier of deze afbeelding wordt uitgerekt of herhaald wanneer deze niet groot genoeg is om de pagina te vullen.

Heeft u het antwoord gevonden?