Je kunt een nieuwsberichten toevoegen aan je webpagina met de module 'Nieuws'. Deze module pagina vind je terug in het hoofdmenu aan de linkerkant.

Hierin kun je nieuwsberichten aanmaken, bekijken, bewerken en verwijderen. Met het submenu aan de linkerkant kun je een onderscheid maken tussen oud nieuws, huidig nieuws en toekomstig nieuws. Nieuws is gemaakt voor de berichten die slechts voor een bepaalde periode relevant zijn, dus worden alleen op de website getoond in de door jou ingestelde periode. De oude nieuwsberichten kun je wel altijd terugvinden.

Een nieuwsbericht toevoegen aan de website kan via de module Nieuws. Hiervoor zie je links in het menu Nieuws staan. Als je daar op klikt zie je het volgende:

Je krijgt een overzicht te zien van alle nieuws berichten. Daarbij zie je:

  • De titel van het nieuwsbericht
  • Hoeveel reacties erop zijn gegeven door leden 
  • Wat de status is (is het nieuwsbericht actief of niet)
  • Wanneer het nieuwebericht gepubliceert is

Verder kun je een nieuwsbericht bewerken door op de titel of de knop bewerk te klikken. Met de rode prullenbak kun je een nieuwsbericht verwijderen. 

Rechtsboven zie je de blauwe knop "Nieuwsbericht toevoegen".  Druk hierop om een nieuw nieuwsbericht te maken. Je ziet dan het volgende:

1. Eigenschappen en beschrijving

Titel
Eerst geef je een titel aan je nieuwsbericht. Deze wordt op de website getoond. 

Gepubliceerd vanaf en actueel tot
Nieuws is gemaakt voor de berichten die slechts voor een bepaalde periode relevant zijn. Daarom moet je een begin en einddatum opgeven. Het nieuwsbericht wordt alleen in die periode op de website getoond. De "oude" berichten kun je wel in Congressus Manager terug vinden zodat je ze later nog eens kunt gebruiken. 

Het nieuwbericht wordt op de einddatum vanzelf van de website gehaald. 

Reageren mogelijk
Geef aan of leden mogen reageren op je nieuwbericht. (aangevinkt = ja)

Zichtbaarheid
Is het nieuwsbericht alleen voor ingelogde leden of mag iedereen het zien?

Gepubliceerd voor
Eventueel kun je een nieuwbericht aan slechts een selectie van leden laten zien. Daarvoor kun je een eenvoudig filter aanmaken in de ledenadministratie en deze hier selecteren. Alleen de leden die binnen dat filter vallen kunnen het nieuwsbericht vervolgens zien. 

Beschrijving
In het tekstveld onderaan typ je je nieuwsbericht. 

Daarna klik je op de knop "Nieuwsbericht toevoegen". 

2. Afbeelding toevoegen

Indien gewenst kun je nog naar het nieuwsbericht gaan om daar nog een foto toe te voegen aan het bericht. 

Dit kan door op de titel te klikken of op de knop bewerk bij het nieuwsbericht. Vervolgens ga je naar het tabblad media. 

Klik op media toevoegen en selecteer de afbeelding uit Media die je wil gebruiken. Let op: je moet dus eerst je afbeelding toevoegen via aan de media map via Media in het hoofdmenu. 

3. Reacties

Onder het tabblad reacties kun je zien welke reacties op het nieuwsbericht zijn geplaatst. Indien nodig kun je een reactie ook verwijderen. 

4. Overige

Met de knop rechtsboven in kun je het nieuwsbericht ook verwijderen. 

Heeft u het antwoord gevonden?