Inloggen met Congressus (OAuth 2.0)
Introductie: Inloggen met Congressus/Oauth 2.0

Congressus als identity provider voor OAuth2.0

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Let op: Dit artikel heeft betrekking op OAuth2.0, ben je op zoek naar de inlog van Congressus Manager? Klik dan hier!

Als je zelf een applicatie ontwikkelt is het vervelend dat leden daar ook een apart account voor aan moeten maken. Hiervoor heeft Congressus een oplossing: Congressus is een OAuth 2.0 Identity Provider. Vergelijkbaar met "Inloggen met Google" of "Inloggen met Facebook", maar dan onder de naam van jouw vereniging.

Kort gezegd: Jij stuurt je gebruiker door naar de website van je vereniging, wij authenticeren de gebruiker en sturen hem met een code terug naar jou. Met die code kan je verifiëren dat de gebruiker is ingelogd en informatie over hem of haar opvragen.