In dit artikel vertellen we je in hoofdlijnen uit hoe Congressus is opgebouwd en waar je alles in Congressus Manager kunt vinden. Om het behapbaar te houden verwijzen we je naar subartikelen waar we dieper op de verschillende onderdelen in gaan.

Hoe Congressus is opgebouwd

Congressus bestaat eigenlijk uit twee onderdelen, namelijk:

• Een beheergedeelte voor het bestuur en anderen: Congressus manager
  • Het gedeelte dat de leden zullen zien: de verenigingswebsite(s)

Je kunt als beheerder inloggen in jouw Congressus manageromgeving via manager.congressus.nl. LET OP: omdat je een beheerder bent heb je dus twee verschillende inlog-accounts: één voor Congressus manager en één om naar het ledengedeelte van de verenigingswebsite te gaan.

Congressus Manager

Congressus Manager is dus de omgeving waarin je alles kunt beheren. Deze omgeving is speciaal voor het bestuur en eventuele commissies die toegang moeten hebben. Vanuit deze omgeving regel je alles voor je vereniging omtrent de ledenadministratie, website, evenementen en financiën.

1. Gebruikersinstellingen

Het is slim om direct je account naar wens in te stellen. Congressus liever in het Engels? Dat doe je hier!

Rechtsboven in zie je de naam van de vereniging staan met daaronder jouw naam (of de naam die je bestuursgenoot heeft opgegegeven).

Als je hier op klikt krijg je een uitklapmenu:

Gebruikersprofiel

Onder profiel bewerken kun je je gebruikersnaam wijzigen, het mailadres wijzigen, de gewenste taal instellen én kiezen hoeveel resultaten je per pagina wilt zien. Dat laatste heeft met de ledenadministratie te maken; hoeveel leden wil je per pagina zien.

Authenticatie in twee stappen

Je kunt je account hier ook extra beveiligen met een authenticatie in twee stappen. Dit betekend dat je een wachtwoord gebruikt en daarnaast een app die elke keer als je inlogt tokens genereert die je moet invullen. Dat voorkomt dat anderen kunnen inloggen, zelfs als ze je wachtwoord hebben.

2. Structuur

Hoe jouw Congressus manager eruit ziet hangt van een aantal factoren af:

• Welk pakket jouw vereniging heeft gekozen; Start, Plus of Pro.
  • Of jouw vereniging aanvullende modules heeft aangeschaft.
  • Welke rechten jij als gebruiker toegewezen hebt gekregen.

De eerste twee punten zijn alleen door Congressus aan te passen. Die zijn dus voor iedereen met een gebruikersaccount bij jouw vereniging hetzelfde. Tenzij je gewoonweg geen rechten voor een onderdeel hebt gekregen (punt 3).

3. Het menu

Indien je alle rechten hebt zie je links in het menu de volgende kopjes:

• Dashboard
  • Ledenadministratie
  • Websitebeheer
  • Overige

Zoals in onderstaande afbeelding:

Heb je Pakket Plus dan zie je ook Financieel erbij staan.
Heb je Pakket Pro dan zie je het kopje Financieel én heb je meer opties onder websitebeheer.

Zoals hieronder:

Heb je nog extra losse modules bij het Pakket genomen? Dan komen die ook links in het menu te staan.

4. Support website

Het vraag teken rechtsboven in de blauwe balk verwijst naar onze support website (waar je nu ook dit artikel leest). Daar kun je zoeken naar onderwerpen waar je hulp bij nodig hebt. Sommige artikelen bevatten ook filmpjes waarin we laten zien hoe je het precies moet doen.
Probeer altijd eerst hier te kijken of je het antwoord op je vraag kunt vinden. Lukt dat niet? Dan kun je ons een chat berichtje of mail op support@congressus.nl sturen.

5. Dashboard

De eerste pagina die je ziet is het Dashboard. Daar kun je ook altijd heen via het eerste kopje in het linker menu. In het Dashboard zie je een aantal stappen die je laten zien hoever je bent met de intergratie van Congressus.