Online lid worden

Leden laten inschrijven via het online lid worden formulier op de verenigingswebsite.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Online lid worden melden nieuwe leden zich online aan bij je vereniging. De persoonlijke informatie van het nieuwe lid komt in de ledenadministratie in Congressus Manager.

Je kunt het Online lid worden-proces volledig inrichten naar de wensen van de vereniging.

Instellingen Online lid worden

De functionaliteit is gekoppeld aan een webpagina op je website. Alle instellingen voor die pagina pas je aan via 'Instellingen > Online lid worden'.

De instellingen zijn onderverdeeld in diverse tabbladen. We behandelen de instellingen per tabblad.

Algemeen

Lidmaatschapsbevestiging vereist
Als je dit aanzet moet een lid onder het formulier verplicht een vinkje aanvinken waarmee hij of zij het lidmaatschap bevestigd.

Privacybeleid vereist
Zet dit vinkje aan om een lid dat zich via het online lid worden formulier aanmeldt verplicht akkoord te laten gaan met het privacybeleid van je vereniging. Dit vinkje wordt alleen getoond wanneer je ook daadwerkelijk een privacybeleid hebt toegevoegd. In dit artikel lees je meer over privacy en het privacybeleid.

Contributie
Je kunt hier kiezen tussen de volgende opties:

• Niet getoond
    Indien je deze optie kiest wordt het contributiebedrag niet getoond bij het online lid worden.

• Toon contributie (wanneer ingesteld bij de lidstatus)
    Indien je deze optie kiest wordt het contributie bedrag getoond dat je hebt ingesteld bij de lidstatus (zie hoofdstuk 2 > Contributie en online lid worden).

• Toon contributie en maak een contributieverkoop aan
    Indien je deze optie kiest wordt het het contributie bedrag getoond dat je hebt ingesteld bij de lidstatus (zie hoofdstuk 2 > Contributie en online lid worden) en wordt er na het aanmelden direct een contributieverkoop voor dit bedrag aangemaakt.

• Toon contributie, maak een contributieverkoop aan en vereis een betaling via iDeal
    Indien je deze optie kiest wordt het contributie bedrag getoond dat je hebt ingesteld bij de lidstatus (zie hoofdstuk 2 > Contributie en online lid worden), wordt er direct een verkoop toegevoegd en moet het lid het bedrag direct via iDeal betalen om de aanmelding af te kunnen ronden.

URL voor Algemene voorwaarden
Hier kun je een URL naar een pagina op de website of externe pagina invullen waarop je algemene voorwaarden hebt geselecteerd. Als je een URL invult dan moet een lid akkoord gaan met deze voorwaarden.

Vergeet niet je nieuwe instellingen op te slaan door op de knop te klikken.

Lidstatus en contributie

Hier kun je de lidstatus kiezen die de leden die zich online aanmelden krijgen. Vaak wordt hier gekozen voor de lidstatus Aspirant Lid zodat de leden eerst nog gecontroleerd kunnen worden door de Secretaris.

Je kunt ook meerdere lidstatussen toevoegen zodat de leden zelf kunnen kiezen voor welk soort lidmaatschap zij zich willen aanmelden. Zoals in dit voorbeeld:

Nu kun je op de website kiezen tussen lid worden als Aspirant lid of als Reünist. Dat ziet er zo uit op de website:

Een lidstatus toevoegen aan het online lid worden formulier
Klik op de knop lidstatus toevoegen. Je kunt dan kiezen uit de bestaande lidstatussen die zijn aangemaakt via instellingen > lidstatussen.
Het contributiebedrag, de contributie termijn en of de contributie naar ratio wordt betaald stel je in bij de lidstatus zelf. In dit artikel lees je daar alles over.

Je kunt een lidstatus verwijderen uit het online lid worden-proces door op het rode prullenbak je achter de lidstatus te klikken. De lidstatus blijft dan gewoon bestaan in de ledenadministratie maar is niet meer beschikbaar om te kiezen bij het online lid worden.

Begeleidende teksten

De begeleidende teksten zijn de teksten die bij de module getoond worden.

Introductietekst
Dit is de tekst die getoond wordt boven het formulier, óf boven de verschillende lidstatussen als een lid uit meerdere kan kiezen.

Introductie voor de SEPA machtiging
Hier kun je uitleggen waarom je SEPA machtiging nodig is. Indien je daar geen gebruik van maakt hoef je het ook niet in te vullen.

Deze tekst is alleen relevant wanneer je je leden vraagt om een machtiging te downloaden te ondertekenen. Deze tekst wordt niet getoond wanneer je vereniging werkt met een online machtiging (door middel van een vinkje) of geen machtigingen gebruikt.

Bevestigingsemail
Dit is de mail die verzonden wordt zodra het lid de inschrijving heeft afgerond. Hierin kun je verschillende tags gebruiken. Die staan onder het vak waarin je de mail kunt maken. Door bijvoorbeeld de tag {{ ACTIVATIE_LINK }}  toe te voegen kan het lid ook direct een account op de website aanmaken. Dat scheelt weer een extra handeling.

Afsluitende tekst
Dit is de tekst die het lid ziet na dat hij of zij de inschrijving heeft afgerond. Hier kun je dus een bedankwoordje plaatsen en eventuele vervolgstappen benoemen.

Evenementen

Hier kun je evenementen koppelen aan het online lid worden. Nieuwe leden kunnen zich zo al tijdens het aanmeldproces inschrijven voor evenementen. Eventuele kosten voor deelname worden direct in rekening gebracht bij het lid.

Producten

Indien je nog andere producten onder de aandacht wilt brengen kun je die hier toevoegen. Leden kunnen die dan tijdens het inschrijven direct kopen en betalen.