Onder het tabblad Aanmelding wachten je de volgende opties:

Aantal tickets
Hier geef je aan wat het totaal aantal beschikbare tickets voor dit evenement is. Het totale aantal verkochte tickets aan leden, introducés en externen wordt beperkt tot dit aantal. Als je een onbeperkt aantal tickets verkoopt dan laat je dit veld leeg.

Mail organisatie
Hier kun je e-mailadressen toevoegen van mensen die op de hoogte gesteld moeten worden van aanmeldingen bij dit evenement. Zij ontvangen dan notificaties per e-mail.

Betaalwijze
Geef hier aan hoe de leden voor het evenement mogen betalen. Indien je aan externen verkoopt verloopt de betaling altijd via iDeal. Wanneer je één of meer betaalwijzen selecteert, wordt de verkoop in Congressus geregistreerd en verwerkt.

Onder het tabblad Deelnemers vind je het volgende:

Algemeen
Onder het tabblad deelnemers krijg je uiteindelijk een overzicht te zien van iedereen die zich heeft aangemeld voor het evenement. In het tabblad zie je in donkergrijs 0 + 0 + 0 staan. Dit staat voor het aantal aanmeldingen per publiek soort; Leden, introducés, externen.

Zodra er deelnemers zijn is ook de knop "Mail deelnemers" klikbaar. Daarmee kun je direct iedereen mailen die zich heeft aangemeld.

Tevens kun je dan de deelnemers exporteren. Let op; in het tweede tabblad in excel zie je het totale overzicht van deelnemers, met namen, lidstatus en opmerkingen.

Deelnemers verwijderen
Bij het evenement kun je naar het tabblad deelnemers gaan. Hier staan alle leden die zich hebben aangemeld voor het evenement. Hier kun je een deelnemer verwijderen.

Als je een deelnemer verwijdert van deelname aan een evenement ontvangt hij of zij hierover een mail. Het is namelijk wel zo netjes om leden op de hoogte te brengen van wijzigingen.

Wanneer het evenement al heeft plaatsgevonden wordt er geen mail naar de deelnemer(s) verzonden. Let wel op: de betaling bij de deelnemer wordt dan ook verwijderd. Heeft hij of zij al betaald, dan komt er bij het account te staan dat hij of zij te veel betaald heeft. De vereniging moet dan zorgen dat het geld terug komt bij de deelnemer.

Deelnemers toevoegen
Je kunt ook handmatig deelnemers toevoegen door te klikken op de blauwe knop bovenin "Deelnemer toevoegen". Hier kun je een lid uit het ledenbestand selecteren en de deelnamestatus van het lid invoeren.

Deelnemers aanpassen
De bovengenoemde deelnamestatus kun je ook aanpassen door op "Bewerk" te klikken. Je kunt een aanmelding bijvoorbeeld annuleren door de stutus van Aangemeld over te zetten naar Afgemeld.