Klik op de knop "Evenement toevoegen". Je krijgt vervolgens onderstaand overzicht te zien:

In dit scherm vul je de basis gegevens van het evenement in;

1. Evenement
Hier voer je de naam van het evenement en onder welke evenementcategorie het evenement valt.

2. Eigenschappen
Wanneer vindt het evenement plaats? Selecteer hierbij ook een begin én eind tijd.

3. Publicatie

• Gepubliceerd
    Mag het evenement al op de website gepubliceerd worden? Zo ja, laat het vinkje dan staan.
  • Zichtbaarheid
    Mag het evenement alleen gezien worden door ingelogde leden of mogen ook niet ingelogde leden het evenement zien?
  • Gepubliceerd voor
    Hier kun je een filter uit de ledenadministratie selecteren. Dit is bijvoorbeeld handig als het evenement alleen toegankelijk is voor een deel van je leden.
    Stel je organiseert een evenement voor iedereen die een commissie zit: dan kun je een filter maken met iedereen die in een commissie zit en dit filter hier selecteren. Het evenement wordt vervolgens alleen op de website getoond aan de leden die in dit filter zitten. Andere leden kunnen het evenement dan NIET zien en zich dus ook niet aanmelden.
  • Reageren mogelijk
    Mogen er reacties geplaatst worden bij het evenement op de website? Zo ja, vink deze dan aan.

4. Locatie en organisator

• Locatie
    Vul de locatie van het evenement in. Die wordt op de website getoond bij het evenement.
  • Organisator
    Indien je bij het evenement wilt tonen welke commissie het event georganiseerd heeft kun je hier een groep selecteren. Voorwaarde is wel dat je die groep hebt toegevoegd onder groepen.
  • Verwachte organisaties
    Indien je gebruik maakt van de module Organisaties kun je hier ook verwachte organisaties toevoegen.

5. Beschrijving

Onderaan zie je een tekstverwerker waarin je de beschrijving van het evenement kunt plaatsen. Deze wordt bij het evenement op website gepubliceerd.

Als je klaar bent klik je onderaan op de knop "Evenement toevoegen". Na het toevoegen van het evenement zie je het volgende scherm:

Zoals je ziet zijn er nu nog verschillende tabbladen waar je instellingen kunt invoeren en informatie kunt toevoegen. We bespreken hieronder meer:

1. Module: Evenementen
  2. Evenementen: Aanmelding en Deelnemers
  3. Evenementen: Tickets