In het hoofdmenu vind je onder Ledenadministratie het kopje Groepen. Hier vind je een overzicht van alle groepen en de leden die daar zijn ingedeeld. Het aanmaken van een groep doe je in twee stappen:

Map toevoegen
Alle groepen worden ingedeeld in verschillende mappen. Er worden standaard twee mappen aangemaakt: Bestuur en Commissies. Je kunt hier nieuwe mappen aan toevoegen, bijvoorbeeld Disputen, Jaarclubs, etc. Onder mappen kun je sub-mappen maken door een bovenliggende map te kiezen. In het voorbeeld hieronder is ‘Commissies’ de hoofdmap, met daaronder vijf sub-mappen.

Map bewerken
Je bewerkt een map door aan de rechterkant op 'Bewerk' te klikken. Hier kun je de naam van de map en de eventueel bovenliggende map veranderen. Ook kun je instellen of de groepen in de map worden gepubliceerd op de website, en zo ja, op welke manier. Indien je afbeeldingen of documenten wilt delen met de groep kun je dit instellen onder Media.

Groep toevoegen
Na het aanmaken van een map kun je binnen deze mappen verschillende groepen aanmaken. Dit doe je door een map aan te klikken en rechtsbovenin op + Groep toevoegen te klikken. Hier stel je de naam, bovenliggende map en eigenschappen van de groep in.

Als de groep is aangemaakt kun je de groepsleden gaan toevoegen. Je kunt alleen leden toevoegen die al zijn opgenomen in je ledenadministratie. Een lid toevoegen doe je door te klikken op + Lid toevoegen, en doe je handmatig per lid. Wanneer je een heel grote groep wilt samenstellen, zoals een studierichting, kun je dus beter een filter aanmaken

Groep bewerken
Je kunt een groep bewerken door rechts op Bewerk te klikken. Per tabblad (Leden, Eigenschappen, Beschrijving) kun je de informatie en instellingen van de groep veranderen. Wanneer je een lid van de groep aanklikt, kun je de groepsfunctie en data wijzigen.