Evenementcategorieën kun je gebruiken om evenementen te verdelen in categorieen. Je kunt elke categorie een eigen kleur geven,
Onder "Instellingen" > "Evenementen" kun je de Evenementcategorieën aanpassen.

Congressus maakt automatisch de volgende Evenementcategorieën voor je aan:

• Educatief
  • Internationaal
  • Sociaal

Uiteraard kun je de namen hiervan aanpassen zodat de Evenementcategorieën aansluiten op jouw wensen. We tonen in het overzicht ook hoeveel evenementen van elke categorie zijn aangemaakt.

1. Een nieuwe evenementcategorie toevoegen

Klik op de blauwe knop rechtsboven: "Evenementcategorie toevoegen". Je ziet vervolgens het volgende scherm:

1.1 Categorie

Naam:
Geef de categorie de gewenste naam.

Zichtbaarheid:
Je kunt hier voor de hele categorie bepalen of het altijd openbaar (zichtbaar voor mensen die niet ingelogd zijn én ingelogd zijn) óf altijd achter de inlog staat.

Gepubliceerd voor:
Hier kun je aangeven dat deze evenementen altijd alleen voor een segment van je leden zichtbaar is. Hiervoor dien je eerst een eenvoudig filter aan te maken. Leden die niet in dit filter vallen zullen de evenementen uit deze categorie niet op de website zien.

1.2 Eigenschappen

Aangepaste kleur: Kies hier een specifieke kleur voor de evenementcategorie. Deze kleur wordt onder andere gebruikt in de kalender op de website!

Klik op de knop Evenementcategorie toevoegen. De categorie wordt opgeslagen.

Belangrijk:

Als je evenementen aan een webpagina hebt toegevoegd middels inhoud toevoegen > evenementen, dan heb je ook aangegeven welke categorieen daarin meegnomen moeten worden.

Als je dus een nieuwe categorie toevoegt, wordt deze niet automatisch meegenomen in dat blok. Je zult deze dus zelf moeten toevoegen.

Dat doe je als volgt:

• Ga naar de webpagina waar je de evenementen toont
  • Verwijder het inhoud blokje evenementen
  • Voeg inhoud toe > kies evenementen
  • Selecteer de categorieen die je daar wilt tonen

Klaar!