Lidstatussen beheren

Lidstatus toevoegen, bewerken en verwijderen. Contributie per lidstatus instellen, velden per lidstatus instellen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Onder Instellingen > Lidstatussen kun je de huidige lidstatussen beheren en nieuwe lidstatussen toevoegen. We maken standaard een aantal lidstatussen voor je aan. De namen hiervan kun je zelf aanpassen en je kunt ook extra lidstatussen toevoegen. Deze lidstatussen kun je gebruiken in je ledenadministratie. Elk lid heeft op elk moment exact 1 lidstatus.

Overzicht van lidstatussen

Je krijgt het volgende overzicht te zien:

In het overzicht zie je welke lidstatussen er voor jouw vereniging zijn aangemaakt. We maken er standaard vier voor je aan. De naam kan je natuurlijk wijzigen en je kan een lidstatussen toevoegen of er een verwijderen.
Je ziet hier ook direct welke lidstatus(sen) beschikbaar zijn bij het online lid worden op de website, welke lidstatussen gearchiveerd zijn en hoeveel leden je in elke lidstatus hebt.

Lidstatus toevoegen

Klik op de knop "Lidstatus toevoegen" rechts bovenin. Je krijgt het volgende scherm te zien:

• Naam - De naam van de lidstatus

• Gearchiveerd - Indien aangevinkt, worden de leden met deze lidstatus als gearchiveerd aangemerkt. Gearchiveerde leden kunnen niet inloggen op de website van de vereniging.

• Overleden* - Vink deze optie aan om deze leden als overleden te markeren. Leden met een lidstatus die als overleden is gemarkeerd kun je niet meer mailen of facturen sturen. Daarnaast krijgen de betreffende leden een kruis zichtbaar achter de naam in Congressus Manager en op de website van de vereniging.

*De optie 'Overleden' is enkel zichtbaar voor gearchiveerde lidstatussen en vereist gebruik van pakket Enterprise.

• Kopieer instellingen van - Kies hier een andere lidstatus waarvan je de veld-instellingen wil overnemen.

• Website-instellingen - Geef aan op welke webpagina de betreffende leden mogen inloggen en in welke online almanak/ledenlijst de leden getoond moeten worden. Deze opties zijn afhankelijk van het aantal websites dat de vereniging beheerd via Congressus

Lidstatus bewerken

Om de instellingen van een lidstatus aan te passen klik je op de naam van de lidstatus of op de knop 'bewerk'.

Tabblad algemeen

• Naam - De naam van de lidstatus

• Gearchiveerd - Indien aangevinkt, worden de leden met deze lidstatus als gearchiveerd aangemerkt. Gearchiveerde leden kunnen niet inloggen op de website van de vereniging.

• Overleden* - Vink deze optie aan om deze leden als overleden te markeren. Leden met een lidstatus die als overleden is gemarkeerd kun je niet meer mailen of facturen sturen. Daarnaast krijgen de betreffende leden een kruis zichtbaar achter de naam in Congressus Manager en op de website van de vereniging.

*De optie 'Overleden' is enkel zichtbaar voor gearchiveerde lidstatussen en vereist gebruik van pakket Enterprise.

Website-instellingen - Geef aan op welke webpagina de betreffende leden mogen inloggen en in welke online almanak/ledenlijst de leden getoond moeten worden. Deze opties zijn afhankelijk van het aantal websites dat de vereniging beheerd via Congressus.

Tabblad Contributie en online lid worden

• Contributie - Kies welk contributieproduct bij deze lidstatus hoort

• Contributietermijn - Geef aan hoe vaak je contributie factureert; jaarlijks, maandelijks of eenmalig.

• Inschrijfgeld - Vraag je eenmalig inschrijfgeld aan nieuwe leden? Selecteer dan hier het juiste product.

• Beschikbaar voor online lid worden - Zet een vinkje om nieuwe leden de mogelijkheid te geven zich voor deze lidstatus op te geven.

• Naar rato - Je kunt er voor kiezen om leden de contributie naar rato te laten betalen. We berekenen de resterende contributie voor het aantal dagen in de huidige contributietermijn.

• Beschrijving - Geef een beschrijving van deze lidstatus. Deze beschrijving wordt getoond op de website wanneer iemand online lid wil worden en er keuze is uit meerdere lidstatussen.

Let op: instellen van contributieproducten en inschrijfgeld vereist een pakket met financiële functionaliteit

Tabblad voorwaarden

Het kan zijn dat je per lidstatus andere algemene voorwaarden aanhoudt. Je kunt per lidstatus specifieke algemene voorwaarden uploaden. Deze voorwaarden zijn beschikbaar voor het lid in zijn/haar profiel op de website. Tevens wordt verwezen naar deze algemene voorwaarden bij het online lid worden (wanneer van toepassing).

Tabblad Congressus Manager velden & Website velden

Op de tabbladen 'Congressus Manager velden' en 'Website velden' kun je precies instellen welke velden getoond, bewerkbaar en verplicht zijn. Meer hierover vind je in het aparte artikel over de veld-instellingen per lidstatus.

Lidstatus verbergen of verwijderen

Werk je al lang met Congressus of heb je een uitgebreide administratie? Dan kan het voorkomen dat je lidstatussen hebt welke je niet meer gebruikt.

Lidstatus verwijderen

Je kunt een lidstatus volledig verwijderen, maar daarmee verlies je ook alle historische informatie. Bij het verwijderen wordt daarom gevraagd wat je wil doen met alle voormalige, huidige en toekomstige leden met deze lidstatus.

Lidstatus verbergen

Je kunt ongebruikte lidstatussen ook verbergen. Verbergen kan alleen maar wanneer de lidstatus geen huidige en toekomstige leden heeft. De historie van een verborgen lidstatus blijft beschikbaar. Je kunt leden niet meer verplaatsen naar deze lidstatus. Ook worden verborgen lidstatussen niet meer getoond onder 'Ledenadministratie' in Congressus Manager.