1. Weergave naam

Hier kun je instellen hoe Congressus de naam van de leden moet tonen.

Zoals je ziet kun je dat voor twee plekken instellen:

1. Congressus Manager: de beheeromgeving waar je als bestuur inlogt. Stel dit dus in zoals jullie dat fijn vinden
  2. Website: de verenigingswebsite voor de leden. Dit is dus de wijze waarop leden hun eigen naam en de naam van andere leden (bijvoorbeeld in de almanak) zien.

2. Lidnaam instellingen

Wil je graag de bijnamen, roepnamen, achternamen én aangetrouwde namen van je leden opslaan? Dat kan!
Via instellingen > Ledenadministratie Algemeen > lidnaam instellingen kun je deze velden toevoegen.

Aanzetten

Door vinkje(s) te zetten achter de optie(s) die je wilt gebruiken voeg je de velden toe. Vervolgens moet je de velden nog beschikbaar maken in Congressus Manager en/of de website velden bij de veldinstellingen van verschillende lidstatussen.

Zoeken op naam

Na het toevoegen van de extra velden kun je in Congressus Manager op alle naamvelden zoeken die je hebt aangezet!

Veldnaam aanpassen

Bij de extra naamvelden staat een standaard veldnaam; zoals Tweede achternaam, Nickname en Roepnaam. Indien je de veldnaam wilt wijzigen kun je ons een berichtje sturen (support@congressus.nl of via de chat). Dan kunnen we bijvoorbeeld van Tweede achternaam aangetrouwde naam maken. Dit is dus naar wens in te stellen.

Voorbeelden

Hoe ziet het eruit? We hebben een aantal voorbeelden voor je op papier gezet.

Voorbeeld 1: Achternaam en aangetrouwde naam

We willen de aangetrouwde achternaam opslaan. Dan zetten we een vinkje bij Toon tweede achternaam. In de ledenadministratie in Congressus zie je vervolgens:

Er is een veld bijgekomen: Tweede achternaam. Daarnaast kun je de weergave van de achternaam instellen. Hierbij kun je kiezen tussen vier opties:

Leden kunnen in hun profiel overigens ook zelf hun voorkeur opgeven. Indien je dit toestaat via de veldinstellingen bij de lidstatussen.

In het profiel ziet het er zo uit:

Voorbeeld 2: Alle naam velden aan

3. Lid ID

Congressus kan automatisch Lid ID's voor je genereren. Dit kan op basis van een aantal tags en kun je zelf instellen.

Hoe stel je dit in? Ga naar instellingen > ledenadministratie > algemeen. Dan zie je het volgende onder Lid ID:

Om automatisch Lid ID te genereren moet je eerst een lid ID formaat opgeven. Daarbij kun je kiezen tussen een aantal variabelen:

• {year} voor het huidige jaar
  • {month} voor de huidige maand
  • {id}  voor de teller

Daarnaast kies je op welk getal de teller moet beginnen. Als je al leden hebt ingeschreven met een nummer dan kun je het laatst gebruikte nummer opzoeken en het volgende nummer invullen in het veld "Teller start bij".
Daarna kies je de teller lengte, uit hoeveel getallen moet het ID bestaan. Hou daarbij rekening met het aantal leden dat je gaat inschrijven.

Je kunt daarmee combinaties maken, bijvoorbeeld:
{year} {id}  - dat resulteert in 201700001 als ik bij teller lengte 00005 heb gekozen
{month}{year} {id} - resulteert in 0820170043 als ik bij teller lengte 0004 heb gekozen en bij teller start bij het getal 43 heb gekozen.

Zodra je hier instellingen hebt ingevuld zal je ook bij "Volgende lid id" zien welk Lid ID gegenereerd zal worden.

Als je vervolgens de instellingen opslaat worden vanaf dat moment de Lid ID's automatisch gegenereerd.

Vragen? Laat het ons weten!