Two factor authentication instellen

Extra beveiliging van Congressus Manager middels authenticatie in twee stappen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De beveiliging van de data van de vereniging is ontzettend belangrijk, vooral sinds het invoeren van de nieuwe privacywetgeving in 2018. We raden daarom aan om je Congressus Manager extra te beveiligen door gebruik te maken van two factor authentication.
Met authenticatie in twee stappen word je gevraagd naar zowel je wachtwoord (iets dat je weet) en een token die gegenereerd wordt door je smartphone (iets dat je hebt). Dit voorkomt dat andere kunnen inloggen, zelfs als ze je wachtwoord kennen.

Two-factor authentication instellen

Rechtsboven in de blauwe balk staat je naam. Als je daar op klikt krijg je een menu. Kies "Profiel bewerken". Je komt dan in het tabblad waar je je naam, mailadres en voorkeuren kunt instellen.

Kies het tabblad Authenticatie in twee stappen. Je ziet het volgende:

In de blauwe balk kun je nog wat uitleg vinden.

Two factor authentication werkt middels een app op je telefoon waarmee tokens worden gegenereerd die je tijdens het inloggen moet invullen. Eerst log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord en vervolgens moet je de token uit de app invullen.

Om de tokens te kunnen genereren moet je eerst de app op je telefoon downloaden. Download de Google Authenticator app via de appstore of via Google Play.

Na het downloaden moet je Congressus Manager toevoegen aan de app. Dat kan met de volgende stappen:

1. Start de Google Authenticator app

2. Klik op menu en daarna 'Account toevoegen'

3. Klik 'Scan een barcode'

4. Scan de barcode die op tabblad Authenticatie in twee stappen staat

Vervolgens krijg je een Verificatiecode, die vul je in in de balk in Congressus Manager. Vervolgens klik je op de knop "Authenticatie in twee stappen inschakelen".