In dit artikel leggen we je uit hoe je je Exact Online administratie kunt koppelen aan je ledenadministratie in Congressus. Met deze koppeling worden wijzigingen in de ledenadministratie direct verwerkt in Exact Online, zodat je relaties daar altijd up-to-date zijn.

In deze handleiding gaan we er vanuit dat je een ingerichte administratie hebt in Exact Online en gebruiken we de Nederlandstalige termen. Daarnaast dien je de module voor Exact Online te gebruiken in Congressus. Heb je deze niet? Neem dan even contact op met support@congressus.nl of gebruik de chat!

1. App registreren in Exact Online

Ga naar je administratie in Exact Online. Hier vind je op het dashboard een overzicht van 'Gekoppelde administraties'. Met de volgende stappen bereidt je Exact Online voor op een koppeling met Congressus.

• Klik hier op de blauwe knop 'Registreer je app' (zie bovenstaande screenshot).
  • Vul bij App naam 'Congressus' in.
  • Vul bij Redirect URL 'https://manager.congressus.nl/settings/exact-online/connect' in.
  • Klik op 'Bewaren'.
  • Je ziet nu een overzicht met de apps die je hebt aangemaakt. Vaak zal hier alleen de 'Congressus' app staan.
  • Klik 'Bewerken'. Je ziet nu een uitgebreid overzicht met instellingen.
  • Onder het kopje 'Authorisatie' (zie onderstaande screenshot) staan een Client ID en Client secret (na het klikken op 'Tonen'). Deze gegevens heb je nodig om Congressus Manager te koppelen. Houd dit scherm dus open.

2. Koppeling toevoegen in Congressus Manager

We gaan nu verder met het aanmaken van de koppeling met Exact Online in Congressus Manager.

• Log in bij Congressus Manager.
  • Ga naar 'Instellingen > Exact Online'.
  • Vul de Client ID en Client secret in, zoals je die in stap 1 van deze handleiding hebt aangemaakt.
  • Klik op 'Verbind'.
  • Je wordt doorverwezen naar een pagina van Exact Online, waarop je gevraagd wordt toestemming te geven. Klik hier op 'Toestaan'.
  • Je wordt doorverwezen naar Congressus Manager. Selecteer hier de juiste Exact Online divisie waarmee je je leden wil synchroniseren (zei screenshot).
  • Klik op 'Wijzigingen opslaan'.

3. Koppeling wijzigen of verbreken

Wil je de koppeling met Exact Online wijzigen of verbreken? Ga dan in Congressus Manager naar 'Instellingen > Exact Online'. Hier kun je de koppelingsgegevens bewerken of de koppeling verbreken.