1. Wat zijn identiteiten?

Identiteiten worden gebruikt voor de communicatie met je leden. Je kunt meerdere identiteiten toevoegen zodat je vanaf meerdere mailadressen mailings kunt versturen.

2. Standaard identiteit
Je kunt bij één identiteit aangeven dat dit de standaard identiteit is. De standaard-identiteit wordt door Congressus gebruikt voor automatisch gegenereerde e-mails, zoals bevestiging van deelname aan een evenement.

3. Identiteit toevoegen
Een identiteit kun je zelf toevoegen door op de knop identiteit toevoegen te klikken. Die vind je rechts bovenin.
Vervolgens krijg je het volgende te zien:

Per identiteit geef je een naam op en het e-mailadres dat je wilt gebruiken. Bij de naam kun je de naam van het bestuurslid of commissie lid invoeren óf de naam van de vereniging, het bestuur of een commissie. Dat kun je zelf bepalen.
Let er wel op dat deze naam en het e-mailadres gebruikt worden ls afzender van de mailing. Leden kunnen dit dus zien.

4. Verificatie
Om er zeker van te zijn dat de vereniging daadwerkelijk 'eigenaar' is van het ingevulde e-mailadres, verifiëren we het adres voordat je het kunt gebruiken. Na het toevoegen van een nieuwe identiteit krijg je op het ingevulde e-mailadres een e-mail van onze partner Amazon. Door op de link in dit e-mailadres te klikken bevestig je dat jij eigenaar bent van dit e-mailadres.
Zodra je op deze link hebt geklikt zal de status in het overzicht op "Geverifieerd" staan. Vanaf dat moment kun je de identiteit gebruiken om mailings te versturen.

5. SPF-records
Met een geldig SPF-record voorkom je dat e-mails verstuurd vanuit Congressus als spam worden aangemerkt. Hierdoor is de kans dus groter dat je mails in de inbox van je leden terecht komen.

Een TXT record kun je toevoegen aan de DNS de vereniging.

• Maak een TXT-record aan, startend met 'v=spf1'
  • Het TXT-record dient include:amazonses.com te bevatten

Indien Congressus de DNS van jouw vereniging beheert, en je hiertoe zelf geen toegang hebt, kun je het support team (support@congressus.nl) vragen dit voor je in te stellen.