Afzenders

Afzenders toevoegen om mailings te versturen vanaf je eigen e-mailadres(sen)

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat zijn afzenders?

Afzenders worden gebruikt voor de communicatie met je leden. Elke mailing heeft een afzender. De ontvanger van een mail ziet de naam van de afzender. Wanneer een ontvanger reageert op een mail, wordt deze reply naar het bij de afzender ingestelde e-mailadres verstuurd.

Je kunt meerdere afzenders toevoegen, zodat je vanaf meerdere e-mailadressen mailings kunt versturen.

Om zeker te weten dat je 'eigenaar' bent van het e-mailadres, dien je iedere afzender te verifiëren.

Afzender toevoegen

Je kunt onbeperkt afzenders aanmaken in Congressus Manager.

• Ga naar 'Instellingen' > 'Afzenders'

• Klik rechtsboven op 'Afzender toevoegen'

• Volg de stappen

Een nieuw identiteit toevoegen

Verificatie van een afzender

Je kunt een nieuwe afzender niet direct gebruiken. Je dient deze eerst te verifiëren. Daarmee bevestig je dat je eigenaar bent van het e-mailadres en deze wil gebruiken voor het verzenden van mailings vanuit Congressus.

Je ontvangt na het toevoegen van een nieuwe afzender een mail van onze partner Amazon SES (Simple Email Services). Deze mail bevat een lange link. Klik deze aan om te bevestigen dat je dit e-mailadres wil gebruiken in Congressus.

Standaard afzender kiezen

Je kunt bij één afzender aangeven dat dit de standaard afzender is. De standaard-afzender wordt door Congressus gebruikt voor automatisch gegenereerde e-mails, zoals bevestiging van deelname aan een evenement en bevestigingsmails aan nieuwe leden.

Je kunt daarnaast op veel andere plekken in Congressus een afwijkende afzender selecteren, bijvoorbeeld bij de factuurworkflows of voor een evenementcategorie.

Je persoonlijke voorkeuren instellen

Je kunt in je gebruikersprofiel instellen namens welke afzender mailings die je zelf opstelt standaard worden verzonden. Deze afzender wordt automatisch geselecteerd wanneer je een nieuwe mailing opstelt. Je kunt bij het opstellen van de mailing altijd een andere afzender kiezen.

Je persoonlijke voorkeuren instellen in het profiel

Kom niet in de spam-box

Om te voorkomen dat de mailings die je namens een afzender verstuurd in de spam-box van de ontvanger belanden, adviseren we je om zowel SPF als DKIM-records toe te voegen.

Let op! Om SPF en DKIM in te kunnen stellen, dien je toegang te hebben tot de DNS-instellingen van je domeinnaam. Je kunt SPF en DKIM alleen instellen voor e-mailadressen die eindigen op je eigen domeinnaam.