Een product toevoegen aan de webshop doe je als volgt:

• Zorg dat je Pakket Pro of Enterprise gebruikt (alleen in deze pakketten kun je gebruik maken van de webshop). Welk pakket jouw vereniging gebruik kunt je nagaan onder instellingen > diensten & facturen.
  • Ga naar Producten, links in het menu.
  • Kies het mapje Webshop

Je bent nu hier:

• Klik op de knop "Product toevoegen" Of maak eerst nog submapjes aan in je webshop. Als je veel gaat verkopen is dit handig om het overzicht te bewaren. Bijvoorbeeld een map "kleding" een map "boeken 2017" etc.
  • Geeft het product een naam
  • Controleer of je de juiste map hebt geselecteerd
  • Kies het product type: Fysiek product of Virtueel product.
  • Geeft het product een prijs
  • Voeg eventueel een memo toe zodat je bestuursgenoten en opvolgers weten wat dit voor product is.
  • Kies product opslaan.

Je krijgt een overzicht te zien met een aantal statistieken. In dit geval verkopen we een polo.

Tabblad Eigenschappen

Onder het tabblad eigenschappen kun je de naam, map en publicatie van het product aanpassen. Indien je het product niet meer in de webshop wilt tonen zet je het vinkje bij "Gepubliceerd" uit.

Rechts onder "Product varianten" kun je nog instellen wat voor productvarianten er zijn van dit product.

Onder "Verzendopties" kun je aangeven of het product afgehaald kan worden op locatie of dat het product per post verzonden kan worden. Indien het per post verzonden kan worden kun je aangeven welke verzendkosten van toepassing zijn op dit product (hoge of lage verzendkosten). Deze verzendkosten dien je eerst in te stellen via webshop > instellingen.

Tabblad Varianten

Van de polo die we in dit voorbeeld verkopen hebben we meerdere maten beschikbaar. Die kun je toevoegen onder het tabblad Varianten. Hier kun je verschillende varianten aanmaken met o.a. kleuren, maten en de bijbehorende prijzen instellen.
Klik op de knop Productvariant toevoegen.

Afhankelijk van wat je onder eigenschappen hebt gekozen bij variaties kun je hier de variant instellen, in dit geval een kleur en een maat. Per variant kun je een andere prijs instellen.
Onder Publicatie kun je aangeven of deze variant gepubliceerd moet zijn en instellen dat het product alleen voor een selectie van je leden zichtbaar is in de webshop.

Indien je de voorraad van het product wilt bijhouden klik je op de knop Voorraadbeheer gebruiken.

Hier kun je aangeven wat de voorraad is van deze variant. In dit voorbeeld heb ik 100 blauwe polo's in maat S. Dan kies ik toevoegen bij Type, vul 100 in bij Nummer en klik op de knop Voorraad beheren.

Je ziet nu dat er 100 op voorraad zijn. Indien alles goed staat klik je op wijzigingen opslaan.

In het overzicht zie je de product varianten, hoeveel er verkocht zijn, wat de huidige voorraad is en of het product gepubliceerd is. Zodra een product in de webshop verkocht is wordt de voorraad ook aangepast in dit overzicht!

Tabblad Media

Hier kun je nog een foto van het product toevoegen en onder tabblad "Beschrijving" een stukje tekst over het product.

Tabblad omschrijving

Voeg een omschrijving toe aan je product. Deze omschrijving komt onder de foto van je product te staan!

Tabblad verkopen

Hier kun je zien hoe vaak een product is verkocht.

TIP: onder instellingen > Webshop kun je aangeven hoe leden mogen betalen voor je webshop producten. Externen betalen altijd via iDeal. Ook geef je hier aan naar welk mailadres we een notificatie moeten sturen als er een product verkocht is. Zo blijf je altijd op de hoogte!