Om iDeal-betalingen te verwerken heeft Congressus een koppeling gemaakt met het platform van betaaldienstverlener Mollie.

Mollie is gerenommeerde partij als het gaat om iDeal. We zijn blij dat we hun diensten aan jouw vereniging kunnen aanbieden. Hieronder lees je hoe je aan de slag kunt met iDeal via Mollie.

Aan de slag met iDeal

We hebben het aanmaken of koppelen van een account bij Mollie zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Je vindt de instellingen voor Mollie in Congressus Manager onder 'Instellingen > Mollie'. Wanneer er nog geen Mollie-account gekoppeld is met je administratie in Congressus, kun je hier direct een nieuw Mollie-account aanmaken of een bestaand account koppelen.

Al een Mollie-account?

Heeft je vereniging al een account bij Mollie? Dan kun je deze laten koppelen door Congressus Support. Hiervoor hebben we de volgende zaken nodig:

• De test API-key
  • De live API-key
  • Je Mollie account ID

Deze informatie kun je vinden in je Mollie dashboard. Let op dat het koppelen van een bestaand account enkele werkdagen kan duren, omdat hiervoor enkele handmatige handelingen nodig zijn bij zowel Congressus als Mollie.

Nieuw Mollie-account

Vanuit Congressus Manager kun je direct een nieuw Mollie-account aanmaken. Dit gaat in een paar stappen:

1. Klik op 'Nieuw account maken'
  2. Controleer de gegevens en vul ze waar nodig aan
  3. Klik op 'Nieuw account maken’

Mollie-account inrichten

1. Je account bij Mollie wordt nu aangemaakt. Je ontvangt van Mollie een e-mail op het opgegeven e-mailadres.
  2. Met de instructies in de van Mollie ontvangen e-mail, kun je inloggen in het Mollie dashboard.
  3. Vul alle gevraagde gegevens in. Hiermee verifieert Mollie je vereniging, je bankrekening en de bestuurder(s).
  4. Mollie controleert de gegevens in je account.

Betaalmethodes aanzetten

Wanneer je account goedgekeurd is door Mollie, kun je in het Mollie Dashboard aangeven welke betaalmethodes je wil gebruiken. Zorg dat iDeal geactiveerd is! Wanneer je iDeal niet als betaalmethode activeert, kunnen we je Mollie-account niet activeren in Congressus.

1. Ga naar het Mollie Dashboard.
  2. Klik in het hoofdmenu op 'Instellingen'.
  3. Je ziet nu de Websiteprofielen. Klik hier op 'Betaalmethodes'.
  4. Zorg dat iDeal geactiveerd is. Je herkent dit aan het blauwe schuifje rechts naast iDeal.

Mollie activeren

Nadat je Mollie-account is gekoppeld met Congressus, dien je deze te activeren. Vanaf dat moment verlopen alle iDeal-transacties in Congressus via Mollie.

1. Ga in Congressus Manager naar 'Instellingen > Mollie'.
  2. Klik op 'Mollie activeren'.
  3. Klaar!

Uitbetalen

Voordat Mollie je vereniging kan uitbetalen, controleren ze je identiteit en verifiëren ze de bankrekening van de vereniging. Je kunt dit allemaal doen via het Mollie Dashboard. Daar kun je ook aangeven op welke momenten je uitbetaald wil krijgen. Veel meer informatie vind je in het Mollie Help Center https://help.mollie.com/hc/nl.

Meer weten?

We hebben de veelgestelde vragen over iDeal voor je verzameld. Je vindt ze hier!