Alle collecties
Aan de slag met Congressus
Stap-voor-stap: Aan de slag met Congressus
Stap-voor-stap: Aan de slag met Congressus

We helpen je je administratie en website in te richten, zodat je snel aan de slag kan en een goede start hebt

Meer dan een week geleden bijgewerkt

We zijn natuurlijk hartstikke blij dat je met Congressus aan de slag gaat! Nu gaan we er voor zorgen dat je website en administratie zo snel mogelijk gebruikt kunnen worden. 

Inhoud van deze stap-voor-stap:

Stap 1: Ledenlijst aanleveren

Congressus Support kan je ledenlijst importeren in Congressus, je kan hiervoor contact opnemen met Congressus support chat of mail (support@congressus.nl).

We importeren je leden kosteloos, mits je ledenlijst is aangeleverd volgens onze specificaties. Wanneer we meer dan twee uur nodig hebben, dan nemen we hierover contact met je op om aanvullende afspraken te maken.

Specificaties aangeleverde ledenbestand

Wat de ledenlijst moet bevatten lees je in dit artikel. In dit artikel vind je overigens ook een voorbeeld ledenlijst en een lege ledenlijst die je zelf kunt invullen. 

Zodra wij de ledenlijst geïmporteerd hebben, laten we je dat weten. Zorg ervoor dat je deze daarna zorgvuldig controleert. Als we een fout hebben gemaakt bij het importeren dan kunnen we dat nu nog herstellen!


Stap 2: Je website vullen

Zorg ervoor dat je nieuwe website gevuld is en helemaal naar wens is! Alle aanpassingen die je in de demo-periode hebt gedaan blijven overigens netjes staan. Dat scheelt weer tijd! Om je op weg te helpen, hebben we een volledig onderdeel van onze kennisbank gewijd aan het inrichten van je website

Daarnaast hebben we een blog op onze website met veel tips & tricks voor het opzetten van een goede website voor je vereniging.

Doorverwijzen van oude URL's

Heeft je vereniging al een website? Dan is het belangrijk om de oude URL's van de webpagina's te laten doorverwijzen naar de juiste pagina in Congressus. Daarover lees je meer in het artikel over doorverwijzen.


Stap 3: Je domeinnaam koppelen aan je website

Je wilt natuurlijk dat je leden en potentiële leden op je website terecht komen, daarvoor heb je een domeinnaam nodig. Een domeinnaam is simpelweg het digitale adres van je website.

Als je al een domeinnaam hebt, kun je hier je Congressus-website op publiceren. We hebben een apart artikel over het koppelen van je domeinnaam.

Heb je nog geen domeinnaam? Dan kun je die registreren via een hostingprovider, zoals TransIP.

Stap 4: Je leden uitnodigen

Als het goed is staat je website nu live op het juiste domein. Je kunt je leden nu uitnodigen om hun account op de website te activeren.

Gefeliciteerd! Alles staat nu goed om aan de slag te gaan met Congressus! Deze artikelen zijn misschien handig om te beginnen met alle functionaliteiten van Congressus.

Gerelateerde artikelen

Was dit een antwoord op uw vraag?