Vraag dit even na bij je voorgangers. Wij implementeren de UA code die wij van het bestuur krijgen in de nieuwe website. Indien er op de oude website geen UA code was toegevoegd voegen wij er zelf een toe via ons Google Analytics account. 

Indien wij de UA code hebben aangemaakt kun je ons vragen om toegang tot jullie omgeving. Daarvoor hebben we een mailadres van de vereniging nodig. Dit moet een mailadres van Google zijn!

Als we een bestaande code van de oude website hebben overgenomen kunnen we je niet verder helpen. Wij hebben namelijk geen toegang tot het Google account waar die UA code bij hoort. Het is dan ook niet mogelijk om de oude gegevens over te zetten naar een nieuw account. 

Indien het echt niet lukt om in te loggen op het bestaande account kun je een nieuw account aanmaken. De kunnen de nieuwe UA code voor je implementeren.
LET OP: alle historie onder het oude account gaat in dit geval verloren. Google Analytics begint het verkeer weer te meten vanaf het moment dat de nieuwe code is toegevoegd.

Heeft u het antwoord gevonden?