Alle collecties
Ledenadministratie
Introductie: Ledenadministratie
Introductie: Ledenadministratie

Alle functionaliteiten van Congressus zijn verbonden met de ledenadministratie. Lees hier meer over de indeling en opties hiervan.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je ledenadministratie is natuurlijk een essentieel onderdeel van je vereniging. In dit artikel leggen we de functionaliteiten uit om aan de slag te gaan met de ledenadministratie binnen Congressus.

Ledenadministratie

Leden
Als je in het menu op Leden klikt kom je in de ledenadministratie terecht. Hier zul je de ledenadministratie vinden die wij in Congressus Manager geïmporteerd hebben. Indien hier alleen test leden staan moeten we de ledenadministratie nog importeren. Dit doen wij pas als de overeenkomsten ondertekend zijn en het bestand correct is aangeleverd. Meer informatie over de ledenadministratie vind je hier.

Groepen
Alle leden kunnen worden samengevoegd/onderverdeeld in groepen. Naast een bestuur hebben vele verenigingen ook andere groepen, zoals commissies en jaarclubs. Onder Groepen maak je mappen en bijbehorende groepen aan waarin je leden kunt indelen. Meer informatie over Groepen lees je hier

Filters en lijsten
Met filters kun je op basis van veel meer gegevens leden zoeken én segmenten maken binnen je ledenadministratie. Deze filters kun je vervolgens opslaan zodat je ze later weer kunt gebruiken. Opgeslagen filters zie je links in de ledenadministratie onder de lidstatussen. Lees hier meer over soorten filters. 

Lijsten zijn een krachtige aanvulling op de al aanwezige filters. Een lijst bevat een 1 of meerdere leden. Je kunt de leden in de lijst eenvoudig beheren, hier leden aan toevoegen of verwijderen en vervolgens acties uitvoeren op de leden in je lijst. In dit artikel leggen we uit hoe je een lijst samenstelt. Lees hier meer over Lijsten. 

Communicatie
Onder Leden maak je een SMS of Mailing aan. Vervolgens kun je onder communicatie bekijken welke communicatie er onlangs heeft plaats gevonden. Je krijgt hier een overzicht van alle mails en SMS'jes die onlangs verzonden zijn. Klik hier om meer te lezen over communicatie. 

Een korte video over de mogelijkheden in de ledenadministratie van Congressus.


Gerelateerde artikelen:

Was dit een antwoord op uw vraag?